Vijesti 12.03.2018.

Laktaši dobijaju prostorni plan

ČITANJE: 1 minuta

“Prostorni plan opštine Laktaša je jedan od najznačajnijih dokumenata i olakšaće rad svima”, uvjerava načelnik opštine, Ranko Karapetrović.

Nepostojanje ovog dokumenta je stvaralo niz problema u radu opštine. Kvalitetnije će se rješavati svakodnevni problemi, poput onih u korištenju prostora, izgradnji komunalne infrastrukture i uopšte izgradnji i opremanju čitavog prostora opštine.

“Pratićemo realizaciju i izvještavati Skupštinu redovno o realizaciji Prostornog plana i nastojati da kroz planove nižeg reda i dalje razrađujemo i kvalitetnije rješavamo svakodnevne proboleme građana”, kaže Karapetrović.

Vodosnabdijevanje područja koja nisu pokrivena kvalitetnom vodovodnom mrežom, kao i sanacija putne infrastrukture su prioritet za ovu godinu u Laktašima. Ono što je najvažnije, kako tvrdi predsjednik skuštine, Boris Spasojević, jeste da su svi odbornici zainteresovani za rad lokalne samouprave.

“Vrlo smo zadovoljni i prijedlozima koje opozicija predlaže, ako mi ovdje imamo apsolutnu većinu, ali mi uglavnom podržavamo i odbornike opozicije i oni su zadovoljni tim načinom vođenja skupštine i radom načelnika. Tako da, jedna je vrlo tolerantna atmosfera i nadam se da će takva ostati i u ovoj 2018. godini”, kaže predsjednik Skupštine opštine Boris Spasojević.

Jednoglasno usvajanje Izvještaja o radu načelnika za prvu godinu mandata, kažu u opštini, govori da ova Opština ide putem razvoja.

(АТV)