Vijesti 01.03.2017.

Loša komunikacija kamen bračnog spoticanja

ČITANJE: 1 minuta

Pomoć u porodičnom savjetovalištu zatraži godišnje u prosjeku oko 120 parova, a najčešći problem zbog kojih se javljaju za pomoć je loša komunikacija između partnera, potvrdili su u Centru za socijalni rad.

– Prošle godine nam se za pomoć obratilo 127 parova za savjetovališni i savjetodavno-terapeutski rad sa pojedincima i porodicama. Malo je veći broj nego ranijih godina kada smo imali od 102 do 123 zahtjeva. Pored loše komunikacije, krize u braku se javljaju i zbog uticaja porodice nekog od partnera. Tačnije miješanja punica, svekrva, sestara i braće u bračne odnose česti su razlozi zbog kojih nam se supružnici javljaju, kazali su u Centru.

Istakli su da takođe veliki broj bračnih partnera je na savjetovanju zbog različitih očekivanja od braka i roditeljstva.

– Proces savjetovanja traje obično četiri do pet susreta sa onima kojima je pomoć potrebna. On je besplatan i dostupan svim građanima – napominju u centru.

Još su dodali da se najteži dio posla u savjetovalištvu javlja u momentu kada terapeuti uoče nedostatak motivacije za rad na poboljšanju odnosa.

– Postoje partneri koji ne žele da rade na odnosima iz jasnih razloga, kao što su na primjer preljuba, emotivna udaljenost, nezainteresovanost za dalji nastavak zajedničkog života i slično, dodali su u ovom centru.

(glassrpske.com)