Luka Marković izabran za predsjednika Zajednice srpskih klubova u Beču

Luka Marković izabran je danas za predsjednika Srpske zajednice u Beču.

Na generalnoj Skupštini održanoj u Beču, dugogodišnji predsjednik Zajednice Borislav Kapetanović predao je istaknutom aktivisti Zajednice i Privredne komore Beča Luki Markoviću dužnost predsjednika Zajednice srpskih klubova.

Luka Marković je od 1996. samostalni privrednik. Preduzetnik je postao nekoliko godina nakon završene mature i obrazovanja za mašinskog tehničara i tehničkog crtača. Otac je dvoje djece.

Marković je kratko prokomentarisao da će i dalje nastavljati da promoviše srpske interese u Beču i Austriji, te da se bori se za bolji položaj Srba i predstavi pravu sliku o Republici Srpskoj.

Klubovi u okviru Zajednice okupljaju naše ljude i omladinu, uglavnom kroz kulturne i sportske aktivnosti te predstavjaju sponu između matične države i Austrije, doprinoseći jedinstvu i integraciji Srba u austrijsko društvo.

(InfoBijeljina.com)

U opštinu Teslić Vlada uložila više od 50 miliona KM

Vlada Republike Srpske je od 2006. godine u opštinu Teslić uložila više od 50 miliona KM, po različitim osnovama iz Razvojnog programa i Budžeta Republike, a posredstvom kreditnih linija Investiciono-razvojne banke u ovu opštinu je plasirano još oko 40 miliona KM.

Skuplji radovi podigli cijene stanova u Srpskoj

Cijene svih građevinskih radova u stanogradnji u Republici Srpskoj skočile su u trećem kvartalu ove godine za 0,1 odsto, što je automatski dovelo i do poskupljenja nekretnina na domaćem tržištu.

Stefan Sejmanović sproveden u Okružno javno tužilaštvo

Policijski službenik Policijske uprave Banjaluka Stefan Sejmanović, koji se sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja i nedozvoljenu proizvodnju i trgovinu narkoticima, sproveden je danas u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, rečeno je Srni u ovom tužilaštvu.

RADMANOVIĆ: Prijedlog SDS-a i PDP-a ide na štetu Republike Srpske

Potpredsjendik SNSD-a i član Kolegijuma Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović izjavio je da je potez SNSD-a o imenovanju članova komisija u ovom Parlementu uslijedio kao reakcija na prijedlog poslanika iz PDP-a i SDS-a za izmjenu poslovnika o radu Parlamentarne skupštine BiH. Radmanović je rekao da prijedlog SDS-a i PDP-a ide na štetu Republike

Izvještaj protiv osumnjičenih za proizvodnju i promet droge

Gradiška Policijska uprava dostavila je Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj protiv Miladina Vidačkovića /45/, Slađane Vidačković /45/, Rasima Hajdera /21/ i Pamele Dukić /20/, svi iz Gradiške, zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droge, rečeno je Srni u ovom tužilaštvu. Iz tužilaštva navode da se Miladin Vidačković sumnjiči i za