Politika 20.09.2021.

MAGAZINOVIĆ: Nismo htjeli politiku lomiti preko leđa građana

ČITANJE: 1 minuta

Srpski poslanici odlučili su da ne idu na današnju sjednicu Predstavničkog doma BiH i njegovih komisija, a za to vrijeme poslanici iz Federacije odlučili su da „spasavaju“ projekte od interesa za Republiku Srpsku.

Član Komisije za spoljne poslove, Saša Magazinović, tvrdi da je na toj komisiji, glasovima iz FBiH, prošao grant namijenjen Zvorniku.

– Upravo smo na Komisiji za vanjske poslove odobrili grant (preko milon KM) za prečistač vode u Zvorniku. Kolege iz RS nisu bili na sjednici. Mi koji smo bili nismo htjeli politiku prelamati preko leđa građana i podržali smo jednoglasno – napisao je Magazinović na Tviteru.

U pitanju je tačka dnevnog reda sjednice Komisije koja glasi: „Davanje mišljenja o saglasnosti za ratifikaciju Sporazuma o grantu između Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Grada Zvornika i Evropske investicione banke, Zajednički evropski fond za Zapadni Balkan/WB-IG04-BIH-ENV-02, Bosna i Hercegovina, WATSAN program (program vodosnabdijevanja i sanitarnih usluga) u Republici Srpskoj: Lokanj – Pilica: Vodosnabdijevanje faza 1 i postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda za naselje Tabanci u Gradu Zvorniku, materijal broj: 01,02-21-1-1669/21 (resorno ministarstvo: Ministarstvo finansija i trezora BiH) od 25. 8. 2021“.

Naravno, ovim ništa nije završeno jer sve odluke, nakon komisija, idu na sjednice Predstavničkog doma i Doma naroda BiH.

(B.M)