Vijesti 07.09.2016.

Majka i kćerka pretučene na plaži Vrućica?

ČITANJE: 3 minute

Sanja Lipovac iz Banjaluke i njena kćerka Nela tvrde da ih je na javnoj plaži Vrućica, u naselju Srpske toplice, ničim izazvan napao i pretukao sugrađanin Dragoslav Kantar, radnik CJB Banjaluka.

Sanja priča da je u nedjelju njena porodica, sa kumovima, planirala roštilj, a kada su došli, vidjeli su da je tu već organizovana zabava sa muzikom, s tim što je bilo dovoljno prostora i za njih, jer niko nikom nije smetao.

– Mi smo snijeli svoje stvari i niko nam ništa nije rekao niti nas je u bilo čemu sprečavao. Uostalom, to je javna plaža. Mi smo tada raspalili roštilj i naknadno smo zovnuli Nelu da donese još soka i lepinja – priča Sanja, te dodaje da tada nastaju problemi.

Prisjeća se da je vidjela kćerku da dolazi, te da silazi niz stepenice i jedna drugoj su mahnule. Utom je, priča Nela, dok je silazila, naišla na tog muškarca, za kojeg su kasnije ispostavilo da je Kantar, a koji joj je rekao da ne može ući sa pićem.

– Ja sam prvobitno mislila da je šala, te sam se nasmijala i nastavila. On je ponovio da ne mogu ući. Nisam ništa ni rekla već sam samo pozvala svoje, dajući im signal rukom, i mama je došla – kazuje Nela.

Njena majka Sanja kaže da joj je taj muškarac rekao da on ne dopušta ulazak, nakon čega je ona na uvid tražila dokument kojim bi on dokazao da ima pravo da zabranjuje ulazak.

– Nela je, potom, prošla iza mene i ja sam išla za njom. Mi smo oko 30 metara otišle, šetale smo i nismo ga čule. Već smo bile blizu roštilja. Međutim, on je trčao za nama, mene je gurnuo i uhvatio moju kćerku za vrat, oborio je na zemlju, nakon čega počinje da je tuče nogama i rukama – priča Sanja, te dodaje da je to sve gledala njena maloljetna kćerka.

Sanja je, tvrdi, počela da brani kćerku, ali je napadač gurnuo i udario i nju.

– Pošto smo bile blizu roštilja, muž je pritrčao i kćerku oslobodio – kaže ona. U međuvremenu se, ističe, situacija smirila, došla je policija, te napravila zapisnik.

Sa druge strane, Kantar, koji je i predsjednik Udruženja “Eko-kultura”, tvrdi da su zapravo njemu nanesene povrede, što je prijavio policiji.
– Udruženje je organizovalo zabavu za srednjoškolce, i kad je trebalo da se organizuju i igre, obavijestili smo te ljude da ne mogu donositi alkohol tu. Mi smo pokušali da to spriječimo i tada sam napadnut vjerovatno od strane oca te djevojke, a on je udario i moje dijete – tvrdi Kantar.

U CJB Banjaluka su kazali da im je prijavljen ovaj slučaj, te da su u toku provjere.

– Dok se ne završi istraga, ne možemo da govorimo o detaljima, pošto treba da se utvrde okolnosti događaja – kazali su iz CJB Banjaluka.

(nezavisne.com)