Vijesti 06.11.2018.

MARKANOVIĆ: Intenzivan rad na rasvjetljavanju pokušaja ubistva Kovačevića

ČITANJE: 1 minuta

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, pod nadzorom i u koordinaciji sa banjalučkim Okružnim javnim tužilaštvom, intenzivno rade na rasvjetljavanju pokušaja ubistva novinara BN televizije Vladimira Kovačevića, rekla je Srni portparol banjalučke Policijske uprave Marija Markanović.

Markanovićeva je navela da, s obzirom da je istraga u toku, više detalja nisu u mogućnosti iznositi, kako ne bi ugrozili tok istrage i planirane mjere i radnje radi dokumentovanja krivičnog djela ubistvo u pokušaju.

Novinar Televizije BN Vladimir Kovačević pretučen je 26. avgusta u banjalučkom naselju Obilićevo, a nanesene su mu povrede glave metalnim šipkama, zbog čega je bio hospitalizovan u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

Za pokušaj ubistva Kovačevića osumnjičen je Marko Čolić /31/ iz Banjaluke, kojem je 11. septembra Okružni sud u Banjaluci odredio jednomjesečni pritvor.

Načelnik Sektora krim-policije u banjalučkoj Policijskoj upravi Darko Novković rekao je u septembru na konferenciji za novinare da su informacije i dokumentacija o tome gdje se nalazi drugi napadač na novinara Kovačevića dostavljene Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

(Srna)