Vijesti 24.01.2019.

MEĐUNARODNI DOGAĐAJ Žene za vikend love vuka

ČITANJE: 1 minuta

Šesti međunarodni lov za žene biće održan u Kotor Varošu od petka do nedjelje, od 25. do 27. januara, a glavna atrakcija biće lov na vuka.

Predsjednik Lovačkog udruženja “Uzlomac” iz Kotor Varoša Nedeljko Glamočak rekao je da je tokom trodnevnog programa za dame-lovce planiran odlazak u cjelodnevni lov na vuka i druge štetočine u prirodi.

Prema njegovim riječima, lovcima je na raspolaganju i posebna ponuda noćnog lova na vuka sa zatvorene čeke.

– Imamo potvrdu dolaska žena-lovaca iz Češke, Bugarske, Srbije i Slovenije, a očekujemo da će nam se pridružiti i gošće iz Hrvatske, Slovačke, Mađarske i drugih zemalja. Naši redovni gosti su i žene – lovci iz Banjaluke, Kozarske Dubice, Prnjavora, Zvornika, Teslića, Novog Grada i drugih gradova u Republici Srpskoj – rekao je Glamočak.

On je ocijenio da ove manifestacije doprinose razvoju lovnog turizma u opštini Kotor Varoš.

Direktor Turističke organizacije opštine Kotor Varoš Miodrag Petrović istakao je da je ova manifestacija ušla u kalendar turističkih manifestacija opštine, a da je cilj da ona bude i u kalendaru republičkih turističkih manifestacija.

– Očekujemo dolazak i brojnih gostiju, kao i predstavnika Lovačkog saveza Republike Srpske, Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske i Turističke organizacije Republike Srpske – rekao je Petrović.

Organizatori ove međunarodne manifestacije su Turistička organizacija opštine Kotor Varoš i tri lovačka udruženja sa područja opštine, “Uzlomac” Kotor Varoš, “Jelovka” Maslovare i “Borčići” Šiprage, a podršku je pružio i načelnik opštine Zdenko Sakan.

(glaskotorvarosa.com)