Politika 28.03.2024.

Miličević: Јedinstvo o interesima Srpske nikada nije dovedeno u pitanje

ČITANJE: 1 minuta

Srpska demokratska stranka, kada je riječ o interesima Republike Srpske, nikada nije dovela niti će dovesti u pitanje jedinstvo, izjavio je danas predsjednik SDS-a Milan Miličević na posebnoj sjednici Narodne skupštine.

Miličević je istakao da SDS nikada nije stajala iza bilo kakvih nametanja rješenja jer je prioritet ove stranke očuvanje Dejtonskog sporazuma.

– Na to sam posebno ponosan i tako će biti i ubuduće – rekao je Miličević u obraćanju pred poslanicima.

Miličević je podsjetio i da je u raznim periodima i na razne načine dolazilo do urušavanja principa Dejtona raznim intervencionizmima.

On je napomenuo da je Narodna skupština i ranije donosila zaključke koji nisu bili sprovedeni i ispoštovani, ocijenivši da je, ukoliko su postojali objektivni razlozi da ne budu sprovedeni, trebalo doći u Narodnu skupštinu i reći da ih treba povući, te da u tom slučaju to ne bi bilo sporno.

Osvrnuvši se na temu današnje posebne sjednice, Miličević smatra kako bezbjednosna situacija nije zadovoljavajuća.

On je naveo da se u dokumentima za današnju sjednicu u prvom rečenici navodi da je bezbjednosna situacija ocijenjena kao zadovoljavajuća.

– Onda se u daljem tekstu iznosi niz detalja o raznim oblicima kriminalnog djelovanja i bezbjednosnih situacija, gdje se kaže da po svim tim parametrima postoje odstupanja u negativnom smislu. Dakle bezbjednosna situacija nije zadovoljavajuća – naveo je Miličević i smatra da je Srpska sada dovedena u situaciju duboke krize, prenosi Srna.