Magazin 14.12.2018.

MINISTARSTVO PROSVJETE I KULTURE RS Za proizvodnju tri filma 60.000 KM podrške

ČITANJE: 1 minuta

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske pomoći će proizvodnju dva dokumentarna i jednog animiranog filma u ukupnom iznosu od 60.000 KM, saopšteno je iz ovog ministarstva.

Ministarstvo je objavilo rezultate javnog konkursa za sufinansiranje projekata iz oblasti kinematografske djelatnosti u kategorijama proizvodnje domaćih kratkih igranih, dokumentarnih i animiranih filmova za ovu godinu.

Na konkurs, koji je bio otvoren od 18. septembra do 19. novembra, prijavljeno je pet projekta, od kojih su tri u kategoriji dokumentarnog, jedan kratkog igranog i jedan u kategoriji animiranog filma.

Pravo prijave na konkurs imali su svi zainteresovani producenti čiji je pravni položaj regulisan Zakonom o kinematografiji, odnosno, privredna društva koja su upisana u odgovarajući privredni registar Agencije za preduzetničke, informatičke i finansijske usluge, za područje Republike Srpske, a čija je osnovna djelatnost proizvodnja kinematografskih djela.

Komisija za ocjenu i stručno vrednovanje projekata iz oblasti navedenih u konkursima izvršila je procjenu, vrednovala i bodovala projekte, te predložila listu projekata sa iznosima za njihovo sufinansiranje.

Rezultati Javnog konkursa za sufinansiranje projekata iz oblasti kinematografske djelatnosti u kategorijama proizvodnje domaćih kratkih igranih, dokumentarnih i animiranih filmova, za ovu godinu, dostupni su na portalu Vlade Republike Srpske /www.vladars.net/ – na stranici Ministarstva prosvjete i kulture, kao i na portalu “E-kultura” /www.ekulturars.com/.

(Srna)