Mirela i Laka obojiće atmosferu drugog “Vivia Run&More Weekenda”

​Drugi po redu “Vivia Run&More Weekend” festival koji će od 19. do 21. aprila biti održan na tvrđavi Kastel u Banjaluci, ove godine slavi ljubav, prijateljstvo i buđenje proljeća, a zabavni dio festivala otvoriće Color Fun Run Party i trkači istoimene trke, koja se prvi put održava u Bosni i Hercegovini.

Za bojenje atmosfere na Color Fun Run Party-ju zaduženi su ko drugi nego najveseliji bosanskohercegovački muzički duo Laka i Mirela.

Iako oboje redovno vježbaju i trče, Mirela je otišla i korak dalje. Iza nje je nekoliko istrčanih polumaratona, a kako kaže, posljednji polumaraton u Sarajevu bio joj je najljepši i najlakši za trčanje. Iako je na tom polumaratonu ostvarila svoje najbolje vrijeme 1:52, Mirela nije opterećena rezultatima i brojem trka, trčanje je za nju više relaksacija i zabava.

“Odavno se bavim rekreativnim sportom, a intezivnije sam počela trčati prije četiri godine. Volim trčanje jer mi daje osjećaj slobode, a sviđa mi se i to pomjeranje granica, kako fizičkih, tako i psihičkih kroz koje prolazim tokom trčanja. Puno adrenalina i euforije, a što je najvažnije, nikad ni na jednom mjestu ne sretnete više pozitivnih ljudi kao na trčkačkoj stazi”, kaže Mirela Laković.

Trkačka staza RMC Banjaluka Haf Marathona-a izazov je o kojem svakako razmišlja, i nada se da će nakon koncerta moći da se pridruži trkačima u Banjaluci.

“S obzirom da su naši koncerti prilično fizički iscrpljujući, nadam se da ću, ipak, imati snage istrčati polumaraton narednog jutra. Nisam nikada prisustvovala Color Run trci i veoma se radujem što se tako nešto organizuje kod nas. To će biti sigurno jedna od najljepših trka ikada i mislim da je nikako ne treba propustiti. Sudeći po najavama, mislim da će cijeli festival ‘Vivia Run&More Weekend’ biti nesvakidašnja manifestacija koju trebaju posjetiti svi, bez obzira da li su trkači ili samo ljubitelji dobre zabave”, Ističe Mirela.

Otkrila nam je da se Laka više bavi jogom, ali i da trči redovno kraće dionice: “U jogi se jako dobro ispraksirao, može uraditi neke vježbe koje su za mene nepojmljive”.

Prije Color Fun Run Party-ja i “Vivia Run&More Weekend” festivala ovaj ekscentrični muzički duo očekuje mnogo obaveza.

“Trenutno smo zaokupljeni promocijom pjesme koju smo napravili za Eyof, nastupat ćemo i na ceremoniji otvaranja kao i tokom festivala u Sarajevu. Nakon toga bi trebao biti gotov i naš novi spot, pa će biti promocija pjesme i spota, a onda, nadamo se, slijede svirke preko ljeta”, objašnjava Mirela.

Novu pjesmu željno očekuju i njihovi fanovi u Banjaluci, koji će imati priliku da je premijerno čuju uživo već u aprilu na tvrđavi Kastel. Mirela im poručuje da “dođu odmorni, jer ih očekuje puno odličnih trka, ali i svirki, radionica i druženja na sve strane”.

Neizvjesno uvođenje doživotne robije u Republici Srpskoj

Još nije jasno da li će počinioci najtežih krivičnih djela u Republici Srpskoj na doživotnu robiju. Uvođenje instituta doživotne kazne zatvora, po ugledu na Srbiju, eventualno će analizirati radna grupa u izradi Izmjena i dopuna Krivičnog zakona Republike Srpske koja je na pomolu ove godine. Ipak, u Ministarstvu pravde Republike Srpske za sada nisu sigurni

Održan GEFF i UniCredit energetski efikasan dan u Banjaluci

Povodom obilježavanja Dana planete Zemlje, EBRD (GEFF program), UniCredit Bank Banja Luka te vodeći proizvođači i prodavači zelenih tehnologija, organizovali su “energetski efikasan dan” ispred Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske u Banjaluci. Tokom događaja proizvođači i distributeri energetski efikasnih tehnologija, procijenjenih i odobrenih od strane GEFF-a, građanima su predstavili zelene tehnologije kao što su: toplotna

Na simpozijumu u Banjaluci više od 100 neurologa iz Srbije i Srpske

U Banjaluci je danas počeo Međunarodni simpozijum o neurologiji, kojem prisustvuje više od stotinu neurologa iz Srbije i Republike Srpske. Na Simpozijumu pod nazivom “Prvi sastanak neurologa Srbije i Republike Srpske”, biće riječi, između ostalog, o unapređenju kvaliteta liječenja pacijenata. Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske Vlado Đajić rekao je da će na

Prikazana savremena umjetnost i djelo Vlade Miloševića

Manifestacija “Dani Vlade Miloševića” zatvorena je u Banskom dvoru Kulturnom centru koncertom studenata Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci. Akademija umjetnosti Univerziteta u Banjaluci je kao organizator manifestacije ovogodišnji program posvetila promociji studenata i fokus je bio na domaćem umjetničkom kadru. Najtalentovanijim studentima pripala je čast ne samo da otvore nego i da zatvore ovu uglednu

“POLENSKI SEMAFOR” ZAKOČEN ZBOG DVA FENINGA Poništen tender za mjerenje polena u vazduhu

Mjerenje alergenih vrsta polena u vazduhu u Banjaluci još nije počelo iako je dolaskom proljeća počelo bujanje vegetacije koja kod brojnih Banjalučana izaziva alergijske reakcije. Građani su prethodnih godina svakodnevno dobijali ove informacije na takozvanom „Polenskom semaforu“ na internet stranici Grada ali za ovu sezonu još nije izabrana firma ili ustanova koja bi bila zadužena

POVODOM DANA GRADA Tri koncerta večeras u Banjaluci

Povodom Dana grada Banjaluke, velika regionalna muzička zvijezda Željko Samardžić održaće večeras koncert kod Muzeja savremena umjetnosti. Jazz Poesy Cabaret poklanja rodnom gradu čovječansku pretpremijeru svog novog studijskog albuma. Koncert će biti održan u Narodnom pozorištu Republike Srpske, sa početkom u 20 časova. Na koncertu će se pored starih izvesti i devet novih pjesama koje