Mirela i Laka obojiće atmosferu drugog “Vivia Run&More Weekenda”

​Drugi po redu “Vivia Run&More Weekend” festival koji će od 19. do 21. aprila biti održan na tvrđavi Kastel u Banjaluci, ove godine slavi ljubav, prijateljstvo i buđenje proljeća, a zabavni dio festivala otvoriće Color Fun Run Party i trkači istoimene trke, koja se prvi put održava u Bosni i Hercegovini.

Za bojenje atmosfere na Color Fun Run Party-ju zaduženi su ko drugi nego najveseliji bosanskohercegovački muzički duo Laka i Mirela.

Iako oboje redovno vježbaju i trče, Mirela je otišla i korak dalje. Iza nje je nekoliko istrčanih polumaratona, a kako kaže, posljednji polumaraton u Sarajevu bio joj je najljepši i najlakši za trčanje. Iako je na tom polumaratonu ostvarila svoje najbolje vrijeme 1:52, Mirela nije opterećena rezultatima i brojem trka, trčanje je za nju više relaksacija i zabava.

“Odavno se bavim rekreativnim sportom, a intezivnije sam počela trčati prije četiri godine. Volim trčanje jer mi daje osjećaj slobode, a sviđa mi se i to pomjeranje granica, kako fizičkih, tako i psihičkih kroz koje prolazim tokom trčanja. Puno adrenalina i euforije, a što je najvažnije, nikad ni na jednom mjestu ne sretnete više pozitivnih ljudi kao na trčkačkoj stazi”, kaže Mirela Laković.

Trkačka staza RMC Banjaluka Haf Marathona-a izazov je o kojem svakako razmišlja, i nada se da će nakon koncerta moći da se pridruži trkačima u Banjaluci.

“S obzirom da su naši koncerti prilično fizički iscrpljujući, nadam se da ću, ipak, imati snage istrčati polumaraton narednog jutra. Nisam nikada prisustvovala Color Run trci i veoma se radujem što se tako nešto organizuje kod nas. To će biti sigurno jedna od najljepših trka ikada i mislim da je nikako ne treba propustiti. Sudeći po najavama, mislim da će cijeli festival ‘Vivia Run&More Weekend’ biti nesvakidašnja manifestacija koju trebaju posjetiti svi, bez obzira da li su trkači ili samo ljubitelji dobre zabave”, Ističe Mirela.

Otkrila nam je da se Laka više bavi jogom, ali i da trči redovno kraće dionice: “U jogi se jako dobro ispraksirao, može uraditi neke vježbe koje su za mene nepojmljive”.

Prije Color Fun Run Party-ja i “Vivia Run&More Weekend” festivala ovaj ekscentrični muzički duo očekuje mnogo obaveza.

“Trenutno smo zaokupljeni promocijom pjesme koju smo napravili za Eyof, nastupat ćemo i na ceremoniji otvaranja kao i tokom festivala u Sarajevu. Nakon toga bi trebao biti gotov i naš novi spot, pa će biti promocija pjesme i spota, a onda, nadamo se, slijede svirke preko ljeta”, objašnjava Mirela.

Novu pjesmu željno očekuju i njihovi fanovi u Banjaluci, koji će imati priliku da je premijerno čuju uživo već u aprilu na tvrđavi Kastel. Mirela im poručuje da “dođu odmorni, jer ih očekuje puno odličnih trka, ali i svirki, radionica i druženja na sve strane”.

Đorđe Gajić pobjednik u skokovima sa Gradskog mosta

Đorđe Gajić pobjednik je takmičenja u skokovima sa Gradskog mosta u Vrbas. Na takmičenju u Banjaluci učestvovalo je ukupno 18 takmičara čime je otvorena tradicionalna manifestacija “Ljeto na Vrbasu” koja se ove godine održava 66. put i trajaće do 4. avgusta. Pobjedniku, najboljoj “vrbaskoj lasti” će biti uručen pehar i nagrada od 700 KM, drugoplasiranom 

Beživotno tijelo izvučeno iz Vrbasa

Beživotno tijelo starijeg muškarca izvučeno je iz Vrbasa u Banjaluci, saznaje ATV. “Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, 21.07.2019. godine postupili su po zaprimljenoj prijavi da beživotno muško tijelo pluta Vrbasom. Tijelo je uz pomoć Vatrogasne brigade Grada Banjaluka i ronilačkog kluba “Buk” izvučeno na obalu u mjestu Karanovac, Banja Luka. Izvršen je uviđaj u

Počelo “Ljeto na Vrbasu”

Skokovima sa Gradskog mosta u Vrbas, na kojima učestvuje ukupno 18 takmičara, danas je otvorena tradicionalna manifestacija “Ljeto na Vrbasu” koja se ove godine održava 66. put i trajaće do 4. avgusta. Brojni Banjalučani su se okupili da uživaju u ovoj manifestaciji i da aplauzom nagrade “najbolju vrbasku lastu”, ali i sve ostale takmičare koji

DANAS VIŠE STANOVNIKA NEGO PRIJE RATA Kamenica kod Teslića prkosi statistici

Više od dvije decenije nakon rata u Bosni i Hercegovini, mnoga su mjesta pusta. Kuće su nerijetko obnovljene, ali nedostaje onog najvažnijeg, ljudi. Međutim, to nije slučaj sa selom Kamenica koje se nalazi nedaleko od Teslića. Obnovljene kuće, obrađene njive, izraslo voće, povrće, pšenica, dječija graja, sve je to dijelom ovog mjesta. Sulejman Vitlić, 82-godišnji

U Bosanskom Petrovcu održana folklorna manifestacija “Petrovačko kolo”

Sinoć je u Bosanskom Petrovcu održana folklorna manifestacija “Petrovačko kolo”, u organizaciji Kulturno umjetničkog društva (KUD) „Grmeč“ iz Drinića, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Manifestacija je počela defileom kulturno-umjetničkih društava, a nastavila se bogatim programom na gradskoj bini. Veliki broj građana je pristvovao ovom događaju a organizatori su poručili da je

Umjetnici oslikavaju pasaže u Gospodskoj

Mladi banjalučki umjetnici oslikaće na jesen tri pasaža između Gospodske ulice i Zanatskog centra, dok će zelena površina kod Pravnog fakulteta dobiti „smol skejl“ instalaciju, sličnu onoj koja je već izvedena na obali Vrbasa u Obilićevu.