Mirela i Laka obojiće atmosferu drugog “Vivia Run&More Weekenda”

​Drugi po redu “Vivia Run&More Weekend” festival koji će od 19. do 21. aprila biti održan na tvrđavi Kastel u Banjaluci, ove godine slavi ljubav, prijateljstvo i buđenje proljeća, a zabavni dio festivala otvoriće Color Fun Run Party i trkači istoimene trke, koja se prvi put održava u Bosni i Hercegovini.

Za bojenje atmosfere na Color Fun Run Party-ju zaduženi su ko drugi nego najveseliji bosanskohercegovački muzički duo Laka i Mirela.

Iako oboje redovno vježbaju i trče, Mirela je otišla i korak dalje. Iza nje je nekoliko istrčanih polumaratona, a kako kaže, posljednji polumaraton u Sarajevu bio joj je najljepši i najlakši za trčanje. Iako je na tom polumaratonu ostvarila svoje najbolje vrijeme 1:52, Mirela nije opterećena rezultatima i brojem trka, trčanje je za nju više relaksacija i zabava.

“Odavno se bavim rekreativnim sportom, a intezivnije sam počela trčati prije četiri godine. Volim trčanje jer mi daje osjećaj slobode, a sviđa mi se i to pomjeranje granica, kako fizičkih, tako i psihičkih kroz koje prolazim tokom trčanja. Puno adrenalina i euforije, a što je najvažnije, nikad ni na jednom mjestu ne sretnete više pozitivnih ljudi kao na trčkačkoj stazi”, kaže Mirela Laković.

Trkačka staza RMC Banjaluka Haf Marathona-a izazov je o kojem svakako razmišlja, i nada se da će nakon koncerta moći da se pridruži trkačima u Banjaluci.

“S obzirom da su naši koncerti prilično fizički iscrpljujući, nadam se da ću, ipak, imati snage istrčati polumaraton narednog jutra. Nisam nikada prisustvovala Color Run trci i veoma se radujem što se tako nešto organizuje kod nas. To će biti sigurno jedna od najljepših trka ikada i mislim da je nikako ne treba propustiti. Sudeći po najavama, mislim da će cijeli festival ‘Vivia Run&More Weekend’ biti nesvakidašnja manifestacija koju trebaju posjetiti svi, bez obzira da li su trkači ili samo ljubitelji dobre zabave”, Ističe Mirela.

Otkrila nam je da se Laka više bavi jogom, ali i da trči redovno kraće dionice: “U jogi se jako dobro ispraksirao, može uraditi neke vježbe koje su za mene nepojmljive”.

Prije Color Fun Run Party-ja i “Vivia Run&More Weekend” festivala ovaj ekscentrični muzički duo očekuje mnogo obaveza.

“Trenutno smo zaokupljeni promocijom pjesme koju smo napravili za Eyof, nastupat ćemo i na ceremoniji otvaranja kao i tokom festivala u Sarajevu. Nakon toga bi trebao biti gotov i naš novi spot, pa će biti promocija pjesme i spota, a onda, nadamo se, slijede svirke preko ljeta”, objašnjava Mirela.

Novu pjesmu željno očekuju i njihovi fanovi u Banjaluci, koji će imati priliku da je premijerno čuju uživo već u aprilu na tvrđavi Kastel. Mirela im poručuje da “dođu odmorni, jer ih očekuje puno odličnih trka, ali i svirki, radionica i druženja na sve strane”.

SUBAŠIĆ: Gačić je tri mjeseca volontirao u „Mozaiku prijateljstva“

Nakon što je iz bihaćkog zatvora stigao u Banjaluku, serijski ubica Edin Gačić je počeo da volontira u humanitarnom udruženju „Mozaik prijateljstva“. Miroslav Subašić iz „Mozaika“ za SrpskaCafe kaže da je to bio dogovor Centra za socijalni rad i policije. – Oni su se tako i dogovorili i on je počeo da volontira kod nas

Voda stiže u više dijelove Česme

Izgradnja vodovodne mreže u nekoliko ulica i naselja, kao i projektovanje nove, neizgrađene mreže, u ovoj godini planirano je u vrijednosti od 780.000 KM, rekli su u Odjeljenju za komunalne poslove. Konkretno, u planu je izgradnja vodovoda Česma II, III i IV visinska zona, vodovoda Jagare i Banjica, podsistem Rekavice, te izgradnja vodovoda Mišin Han.

EVO KAKVO NAS PROLJEĆE OČEKUJE Objavljena dugoročna prognoza

Meteo portal “Severe Weather Europe” objavio je da će sljedeća sedmica u velikom dijelu Evrope, uključujući i Balkan biti natprosječno topla, dok je meteorološki servis “AccuWeather” danas otkrio kakvo nas vrijeme očekuje na proljeće. Proljeće će, prema predviđanjima meteorologa “AccuWeathera” u mnoge dijelove Evrope stići ranije, dok će se snijeg i zima u drugim dijelovima

Počela sanacija gradskih ulica

U okviru redovnog održavanja gradskih saobraćajnica, ovih dana je počela sanacija gradskih ulica, potvrđeno je u Odjeljenju za saobraćaj i puteve. “Konstatovali smo gdje su najveća oštećenja koja ugrožavaju bezbjedno odvijanje saobraćaja i krenuli u privremenu sanaciju oštećenih saobraćajnica tzv. hladnom asfaltnom masom”, istakao je načelnik Odjeljenja Slaviša Sandić. On pojašnjava, da u ovom periodu

TEGELTIJA O IMENOVANJU DALIDE BURZIĆ: Razumijem bol Memića, ali ne možemo nikoga eliminisati na osnovu nedokazanih tvrdnji

Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH Milan Tegeltija oglasio se na Facebooku povodom jučerašnjeg imenovanja glavne tužiteljice Tužilaštva Kantona Sarajevo Dalide Burzić za sudiju Suda Bosne i Hercegovine, koje je izazvalo burne reakcije dijela javnosti te porodice Dženana Memića. “Kao čovjek, imam puno razumijevanje za svu bol, tugu i ogorčenost gospodina Memića i zbog toga ne mogu da

UKC: Citogenetička laboratorija vodeća u BiH

Citogenetička laboratorija Odjeljenja za medicinsku genetiku Zavoda za kliničku laboratorijsku dijagnostiku u Univerzitetskom kliničkom centru /UKC/ Republike Srpske vodeća je u BiH po broju urađenih prenatalnih citogenetičkih analiza. Iz UKC-a je saopšteno da je to jedina takva laboratorija u Srpskoj, koja pruža usluge za čitavo područje Republike, kao i da je od 2009. do 2019.

STANIVUKOVIĆ: Privremeno napuštam RS i BiH, ugrožena mi je lična sigurnost

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković kazao je danas da će medijima biti dostupan još danas i da će se privremeno povući iz javnosti zbog lične sigurnosti. Najavio je i napuštanje Bosne i Hercegovine u narednim danima. “Za vikend već neću biti u zemlji. Danas sam još tu i večeras ću još neke