Mještani dijela Saračice kubure sa mračnim ulicama

Mještani dijela Saračice žale se da im nedostaje javna rasvjeta, a muku muče i sa izlijevanjem oborinskih voda.

O ovom problemu je na posljednjoj sjednici lokalnog parlamenta govorio i odbornik SNSD-a Stojan Vukajlović u nadi da će se uskoro naći rješenje. On je istakao da sve ide sporo, te da se tome mora pristupiti mnogo ozbiljnije. Kada je riječ o javnoj rasvjeti, Vukajlović je kazao da je problem to što postupak sprovođenja javne nabavke traje dva mjeseca.

– Dobio sam informaciju da se radi o velikom kvaru, ne znam šta je u pitanju, pa da se ne može riješiti tako dugo – rekao je Stojan Vukajlović.

On dodaje da je odvod oborinskih voda prema Crkveni prioritetan problem koji se mora riješiti. Prema njegovim riječima, neophodno je dodati slivnike uz saobraćajnicu, te na taj način kanalisati vodu ka rijeci.

– Problem predstavlja i čišćenje korita rijeke Crkvene, koja nikada nije kvalitetno očišćena, a dešava se da napravi probleme, posebno u donjem dijelu kod Osnove škole “Sveti Sava” – dodao je Vukajlović.

(Glas Srpske)

“WINTER OPEN” Banjalučke plesačice briljirale u Zagrebu

Plesači banjalučkog Plesnog kluba “Blok” takmičili su se proteklog vikenda na Internacionalnom turniru “Winter Open”, koji je održan u Zagrebu. Hip-hoperi i latino plesačice postigli su značajne rezultate u kategorijama solo, duo i grupa Posebno su se istakle Nora Pastir, osvojivši zlato za pionirski solo i za grupnu izvedbu, ali i Barbara Đekić za prvo

AS Holding kraj godine obilježio drugim eventom „Innovation day“

Proteklog vikenda u hotelu Vučko na Jahorini kompanije Klas, Vispak, Sprind, As d.o.o., Oaza i druge koje su u sastavu najveće bh. grupacije, prisustvovale su drugom Innovation day-u, koji se održao u organizaciji AS Holdinga i Inkubatora društvenih inovacija „Munja“. Interni projekat inovacija i ušteda započeo je početkom ove godine sa ciljem motivisanja uposlenika da