Mještani dijela Saračice kubure sa mračnim ulicama

Mještani dijela Saračice žale se da im nedostaje javna rasvjeta, a muku muče i sa izlijevanjem oborinskih voda.

O ovom problemu je na posljednjoj sjednici lokalnog parlamenta govorio i odbornik SNSD-a Stojan Vukajlović u nadi da će se uskoro naći rješenje. On je istakao da sve ide sporo, te da se tome mora pristupiti mnogo ozbiljnije. Kada je riječ o javnoj rasvjeti, Vukajlović je kazao da je problem to što postupak sprovođenja javne nabavke traje dva mjeseca.

– Dobio sam informaciju da se radi o velikom kvaru, ne znam šta je u pitanju, pa da se ne može riješiti tako dugo – rekao je Stojan Vukajlović.

On dodaje da je odvod oborinskih voda prema Crkveni prioritetan problem koji se mora riješiti. Prema njegovim riječima, neophodno je dodati slivnike uz saobraćajnicu, te na taj način kanalisati vodu ka rijeci.

– Problem predstavlja i čišćenje korita rijeke Crkvene, koja nikada nije kvalitetno očišćena, a dešava se da napravi probleme, posebno u donjem dijelu kod Osnove škole “Sveti Sava” – dodao je Vukajlović.

(Glas Srpske)

E-udžbenici neće uskoro pred đake

Đaci u osnovnom obrazovanju u Republici Srpskoj još dugo će nositi đačke torbe, u kojima će biti udžbenici, radne sveske, vježbanke i školski pribor, jer nadležni kažu da elektronski udžbenici neće u skorije vrijeme da zažive u ovim obrazovnim ustanovama.

Kolovozi klizavi, obustave zbog izlivanja vode, klizišta i odrona

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros se vozi po mokrim i klizavim kolovozima, na pojedinim dionicama i dalje su obustave zbog izlivanja vode i klizišta, a zbog većeg odrona potpuno je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Drvar-Marin Brod, pa se preporučuju alternativni pravci, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

U nedjelju koncert „Pobijedimo Laforu“

U nedjelju, 18. marta, sa početkom od 20.00 časova, u Banskom dvoru biće održan humanitarni koncert pod nazivom „Pobijedimo Laforu“.    Organizator koncerta je Gradski tamburaški orkestar, uz koga će učestvovati Gradski hor Jazavac, pod dirigentskom palicom Zlatana Mirića.  Za ovu priliku je pripremljen bogat program, koji čine kompozicije popularne, evergrin, filmske muzike, ali i