Mještani dijela Saračice kubure sa mračnim ulicama

Mještani dijela Saračice žale se da im nedostaje javna rasvjeta, a muku muče i sa izlijevanjem oborinskih voda.

O ovom problemu je na posljednjoj sjednici lokalnog parlamenta govorio i odbornik SNSD-a Stojan Vukajlović u nadi da će se uskoro naći rješenje. On je istakao da sve ide sporo, te da se tome mora pristupiti mnogo ozbiljnije. Kada je riječ o javnoj rasvjeti, Vukajlović je kazao da je problem to što postupak sprovođenja javne nabavke traje dva mjeseca.

– Dobio sam informaciju da se radi o velikom kvaru, ne znam šta je u pitanju, pa da se ne može riješiti tako dugo – rekao je Stojan Vukajlović.

On dodaje da je odvod oborinskih voda prema Crkveni prioritetan problem koji se mora riješiti. Prema njegovim riječima, neophodno je dodati slivnike uz saobraćajnicu, te na taj način kanalisati vodu ka rijeci.

– Problem predstavlja i čišćenje korita rijeke Crkvene, koja nikada nije kvalitetno očišćena, a dešava se da napravi probleme, posebno u donjem dijelu kod Osnove škole “Sveti Sava” – dodao je Vukajlović.

(Glas Srpske)

Čubrilović otvorio brdsku auto-trku “Nagrada Banjaluke 2018”

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović otvorio je danas u Banjaluci Desetu brdsku auto-trku “Nagrada Banjaluke 2018” koja je okupila 40 takmičara iz cijele BiH. Čubrilović je rekao da ova trka važna za razvoj, unapređenje i popularizaciju auto-sporta, ali i afirmaciju Banjaluke i Republike Srpske. “Ova trka je sklop svega onoga što treba da

OTKRIVEN SPOMENIK Poštovanje i počast borcima Starčevice

U naselju Starčevica, danas je otkriven spomenik na kojem se nalaze imena 102 poginula borca Vojske Republike Srpske sa područja ove mjesne zajendice. Spomenik su otkrili gradonačelnik Igor Radojičić i ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS Milenko Savanović, zajedno sa dvoje djece poginulih boraca.

BORIS SPASOJEVIĆ: Milioni uloženi u razvoj Laktaša

Za projekte iz raznih oblasti na području Laktaša od početka ove godine uložena su 5,2 miliona maraka, a cilj je da ta ulaganja u narednom periodu budu još veća, istakao je predsjednik lokalne Skupštine Boris Spasojević.

GAJANIN: Konfucijev institut važna veza sa Kinom

Rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin rekao je da banjalučki Konfucijev institut predstavlja jedan od aktivnijih dijelova Univerziteta, zahvaljujući rukovodstvu i svim zaposlenim. “Konfucijev institut od samog osnivanja ima ogromnu podršku Univerziteta, ali i resornog ministarstva, Vlade Republike Srpske i predsjednika Srpske Milorada Dodika”, rekao je Gajanin sinoć novinarima u banjalučkom Kulturnom centru “Banski dvor”

Servisne informacije za 23. septembar

Servisne informacije za nedjelju, 23. septembar 2018. godine: Policijska uprava Evidentirana su dva krivična djela. Javni red i mir je narušen jedanput. Dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda, bez povrijeđenih lica. Služba hitne pomoći U stanici hitne pomoći pregledano je 87 odraslih pacijenta, 14 djece i obavljeno je 17 kućnih posjeta. Vatrogasna jedinica Vatrogasna brigada je