Mještani dijela Saračice kubure sa mračnim ulicama

Mještani dijela Saračice žale se da im nedostaje javna rasvjeta, a muku muče i sa izlijevanjem oborinskih voda.

O ovom problemu je na posljednjoj sjednici lokalnog parlamenta govorio i odbornik SNSD-a Stojan Vukajlović u nadi da će se uskoro naći rješenje. On je istakao da sve ide sporo, te da se tome mora pristupiti mnogo ozbiljnije. Kada je riječ o javnoj rasvjeti, Vukajlović je kazao da je problem to što postupak sprovođenja javne nabavke traje dva mjeseca.

– Dobio sam informaciju da se radi o velikom kvaru, ne znam šta je u pitanju, pa da se ne može riješiti tako dugo – rekao je Stojan Vukajlović.

On dodaje da je odvod oborinskih voda prema Crkveni prioritetan problem koji se mora riješiti. Prema njegovim riječima, neophodno je dodati slivnike uz saobraćajnicu, te na taj način kanalisati vodu ka rijeci.

– Problem predstavlja i čišćenje korita rijeke Crkvene, koja nikada nije kvalitetno očišćena, a dešava se da napravi probleme, posebno u donjem dijelu kod Osnove škole “Sveti Sava” – dodao je Vukajlović.

(Glas Srpske)

Banjalučanin isplivao normu za Svjetsko prvenstvo

Banjalučki plivač Nikola Bjelajac ispunio je normu za Svjetsko prvenstvo u Koreji, pošto je na Mediteranskim igrama u Španiji isplivao lični rekord na 100 metara delfin sa vremenom 50,47 sekundi.

NAJBROJNIJI NA EVIDENCIJI NEZAPOSLENIH Ekonomisti i pravnici školuju se za biro

Svršeni srednjoškolci u Srpskoj koji ovih dana biraju željeni fakultet moraju biti veoma mudri pri odabiru zanimanja jer često visoko obrazovanje ne garantuje posao, što najbolje znaju pravnici, ekonomisti i oni koji su se školovali za nastavnika razredne nastave jer su upravo oni najbrojniji na evidenciji nezaposlenih.