Vijesti 12.11.2018.

MJEŠTANI DOVOZE RAZNI OTPAD Divlja deponija pored groblja na Laušu

ČITANJE: 2 minute

Nesavjesni građani odlažu dijelove automobila i gume te razne vrste otpada pored kontejnera kod Čenića groblja na Laušu i stvaraju divlju deponiju na toj lokaciji.

“Na toj lokaciji nalazio se manji kontejner, a kasnije je postavljen veliki, koji je namijenjen za odlaganje otpada sa groblja. Ali mještani dovoze razni otpad, koji najčešće završava pored kontejnera”, rekao je Rajko T., stanovnik  Lauša, ne krijući ogorčenje zbog nesavjesnih građana.

Nebojša Matić, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Lauš, kaže da je zvao inspekciju da pokuša pronaći ko baca otpad na ovu lokaciju, ali da je to teško i da taj otpad najčešće bude dovezen po noći.

“Na lokaciji kod ovog groblja već duži vremenski period nalaze se i hrpe zemlje koju neko dovozi u prikolicama. Komunalna policija je izlazila na teren. Nakon toga se situacija smiri, pa se vremenom ponovo otme kontroli”, priča Matić.

Dodaje da je taj problem teško riješiti i smatra da je jedino rješenje da komunalna policija češće izlazi na teren i da ispita građane.

“Apelujem na građane da obrate pažnju na one koji donose otpad te da ih prijave Komunalnoj policiji”, istakao je Matić.

U Gradskoj upravi rekli su da je na lokaciji Čenića groblje postavljen otvoreni kontejner zapremine pet metara kubnih, koji je namijenjen za odlaganje kućnog i kabastog otpada iz domaćinstava, a koji se prazni po potrebi.

“Problem odlaganja kućnog i kabastog otpada na toj lokaciji nastao je iz razloga što je Gradska uprava pozvala građane da u akciji ‘Jesenje čišćenje grada’ odlože otpad uz već postojeće kontejnere”, rekli su u Gradskoj upravi.

Dodaju da će u narednom periodu, a u svrhu nadzora nad posebnim lokacijama, nabaviti određen broj kamera, koje će snimati nepropisno odlaganje smeća.

“Komunalni policajci su po telefonskoj prijavi građana izvršili komunalno-inspekcijski nadzor nepropisnog odlaganja smeća na lokaciji Čenića groblje i utvrdili navode iz prijave, te su naložili ‘Čistoći’ da očisti kompletnu lokaciju i isprazni kontejner”, rekli su u Gradskoj upravi.

(Nezavisne)