Vijesti 31.05.2017.

Mještani sela kod Laktaša u šoku: “Majka uspjela da se spasi, Vladimir direktno udario u nesrećnu staricu!”

ČITANJE: 3 minute

Mještani sela Papažani kod Laktaša u šoku su nakon što je u njihovom komšiluku mladi Vladimir Ignjatić (18) slučajno pregazio baku u dvorištu, a otac i njegovi prijatelji pokušali da to prikriju.

Pričaju da je riječ o veoma dobroj porodici koja se borila na različite načine da preživi.

– Vladimir je završio za kuvara i ovih dana je trebao da počne da radi kao kuvar u jednom hotelu u Laktašima – rekla je jedan od mještanki koja ne može da vjeruje šta se dogodilo u njenom komšiluku.

Mještani Papažana su na svakom ćošku su prepričavali šta se desilo u dvorištu Ignjatića.

Vladimir Ignjatić (18) uhapšen je juče zbog sumnje da je u selu Papažani u Laktašima automobilom pregazio svoju babu Nevenku Ignjatić (82), a zatim uz pomoć oca i komšija inscenirao da sve izgleda kao da je starica pala sa merdevina.

Pored Ignjatića, uhapšen je njegov otac Zoran (52) komšije Radan Guduraš (43) i Radenko Zelenac (29).

Oni su nakratko uspjeli prevariti i policiju, te nesretnu staricu su u međuvremenu i sahranili, ali je za četvrtak je zakazana ekshumacija.

Iz Službe hitne pomoći 26. maja oko 16.20 časova obavijestili su policiju u Laktašima da je dovežena Ignjatićeva koja je preminula od povreda, koje je zadobila prilikom pada sa tavana.

Policija je otišla u Papažane gdje su obavili uviđaj i prema početnim informacijama sve je upućivalo da je ona izgubila ravnotežu i pala sa drvenih merdevina i zatim preminula.

Inspektorima je u ovoj priči nešto „smrdilo“ zbog čega su se ponovo vratili u Papažane gdje su napravili rekonstrukciju, saslušali komšije i shvatili šta se u stvari ovdje desilo.

– Utvrdili su da je Guduraš obučavao Vladimira da vozi automobil. Tada je mladić krenuo naprijed sa „kedijem“ i pregazio staricu koja je preminula na putu do bolnice – rekli su u policiji, navodeći inicijale.

Jedan od komšija nam je šta se tog dana dešavalo u dvorištu Ignjatića.

-Tog dana im je došao jedan čovjek koji im je platio da bere trešnje kod njih u dvorištu. Tu je došao i komšija Guduraš i poslije nekog vremena rekao je Vladimiru da sjednu u „kedija“ i da ga on uči voziti. Taj mladić nikada ranije nije ni sjeo na mjesto vozača, pa ništa nije znao – ispričao je naš sagovornik.

On je dodao da je Guduraš upalio auto i sjeo na mjesto suvozača, a Vladimir na mjesto vozača.

– Kada je ubacio mjenjač u brzinu Vladimir je dao jako gas i auto je krenulo, a on se prepao i nije znao pritisniti kočnicu već je još jače davao gas. Auto je išlo direktno na staricu i njegovu majku koje su sjedile u bašti. Majka je uspjela da skoči i spasi se, a vozilo je direktno udarilo u nesretnu staricu i pregazio ju je prednjim točkovima – kaže komšija.

Prema njegovim riječima tada je nastala vriska i panika među njima, a starica je ostala zaglavljena ispod vozila i nisu je mogli izvući.

– Nekako su uspjeli dići automobil i izvući je, a zatim su je odvezli prema bolnici, međutim već je bila mrtva. Kada je shvatio šta se desilo Zoran je htio da pomogne sinu i nazvao ih je kući i rekao da uzme merdevine i slome nekoliko prečki i da ih naslone na tavan kako bi izgledalo kao da je pala – pojasnio je naš sagovornik.

Oni su to uradili, a u tome im je pomogao i komšija Radenko Zelenac. Međutim, policajci su shvatili njihovu prevaru zbog čega su svi uhapšeni.

(EuroBlic)