Mladen Milanović Kaja prodao akcije u “Prijedorputevima”, dostigao 28,9 odsto udjela u Novoj banci

MG Mind Mladena Milanovića Kaje bacio je sve karte na povećanje vlasničkog udjela u Novoj banci a.d. Banja Luka, izvještava Indikator.ba.

MG Mind nastavio je povećavati procentualni udio u Novoj banci, te je u blokovskim transakcijama putem Banjalučke berze proteklih dana stekao dodatne procente i sada kontroliše 28,9 posto akcija ove finansijske institucije.

MG Mind je krajem prošle godine došao do 20-postotnog udjela u Novoj banci, a u posljednje vrijeme ponovo je počeo kupovati akcije s namjerom da obezbijedi kontrolni paket akcija.

Da je snage usmjerio na to pokazuje i činjenica da je prodao udio u Prijedorputevima u kojima je posjedovao 13 posto akcija u blok-poslu 3. jula. Za 455.000 akcija Prijedorputeva MG Mind je istržio 532 hiljade KM. Kupci ovih akcija su preduzeća Kozaraputevi a.d. Banja Luka 8,7 posto i Industroprojekt a.d. Prijedor 4,3 posto, čime su postali drugi i treći najveći akcionari Prijedorputeva, iza Dragana Čorokala koji posjeduje većinskih 79 posto.

Novac koji je dobio prodajom akcija u Prijedorputevima, MG Mindu je očigledno potreban za dalje sticanje udjela u Novoj banci, te s tim u vezi vjerovatno treba očekivati nove kupovine akcija.

(indikator.ba)

IZ STANA SE ČULO ZAPOMAGANJE Uznemirujući slučaj iz Banjaluka uskoro bi mogao da dobije epilog

Uznemirujući slučaj u banjalučkom naselju Obilićevo koji je prošle sedmice uznemirio javnost uskoro bi mogao dobiti epilog.  Naime, iz Policijske uprave Banjaluka navode da je saslušan osumnjičeni koji se tereti da je sugrađanina držao protiv njegove volje u stanu. – Dežurni tužilac okvalifikovao je slučaj kao krivično djelo protvipravno lišenje slobode – objasnili su u

JESEN U BANJALUCI Fotografišite boje grada i osvojite bicikl

Fotografišite jesen u Banjaluci, pošaljite fotografiju i osvojite bicikl u nagradnoj igri koju ogranizuje Grad Banjaluka u saradnji sa partnerima. Drugoplasirana i trećeplasirana fotografija biće nagrađena godišnjom pretplatom za „Bl bajk“.

ŠLJIVAR: Prijavite nekretnine i platite porez

Gradska uprava pozvala je sve vlasnike nepokretnosti na području grada koji do sada nisu, da prijave nekretnine i plate porez na nepokretnosti, s obzirom na to da se radi o izvornom prihodu grada iz kojeg se finasniraju brojni razvojni projekti. Načelnica Odjeljenja za finansije Božana Šljivar, ističe da bi svi vlasnici nepokretnosti na području Banje

50 GODINA OD KATASTROFALNOG ZEMLJOTRESA: Pogledajte program obilježavanja

Pedeseta godišnjica katastrofalnog zemljotresa, koji je Banju Luku pogodio 27. oktobra 1969. godine, ostavljajući iza sebe potpuno razoren grad, biće obilježena nizom, prigodnih memorijalnih događaja. Centralni događaj programa jeste izložba pod nazivom „Zemljotres u Banjaluci – 1969, solidarnost, obnova i izgradnja“ u organizaciji Muzeja savremene umjetnosti RS, Arhiva Republike Srpske i Udruženja arhivskih radnika, koja

Grad još nije izabrao firme za održavanje puteva

Do početka zvaničnog rada zimske službe ima manje od jednog mjeseca, a Grad ima problema da izabere firme koje bi bile zadužene da ove zime u većem dijelu Banjaluke uklanjaju snijeg sa saobraćajnica. 

Servisne informacije za 20. oktobar

Servisne informacije za nedjelju, 20. oktobar 2019. godine. Policijska uprava Prema podacima s kojima raspolaže ovo Područno odjeljenje, u protekla 24 časa na području Grada Banjaluka dogodilo se: – jedno krivično djelo: teška kradja (1) – javni red i mir je narušen dva puta, – devet saobraćajnih nezgoda, a jedno lice je lakše povrijeđeno. Služba