Mladen Milanović Kaja prodao akcije u “Prijedorputevima”, dostigao 28,9 odsto udjela u Novoj banci

MG Mind Mladena Milanovića Kaje bacio je sve karte na povećanje vlasničkog udjela u Novoj banci a.d. Banja Luka, izvještava Indikator.ba.

MG Mind nastavio je povećavati procentualni udio u Novoj banci, te je u blokovskim transakcijama putem Banjalučke berze proteklih dana stekao dodatne procente i sada kontroliše 28,9 posto akcija ove finansijske institucije.

MG Mind je krajem prošle godine došao do 20-postotnog udjela u Novoj banci, a u posljednje vrijeme ponovo je počeo kupovati akcije s namjerom da obezbijedi kontrolni paket akcija.

Da je snage usmjerio na to pokazuje i činjenica da je prodao udio u Prijedorputevima u kojima je posjedovao 13 posto akcija u blok-poslu 3. jula. Za 455.000 akcija Prijedorputeva MG Mind je istržio 532 hiljade KM. Kupci ovih akcija su preduzeća Kozaraputevi a.d. Banja Luka 8,7 posto i Industroprojekt a.d. Prijedor 4,3 posto, čime su postali drugi i treći najveći akcionari Prijedorputeva, iza Dragana Čorokala koji posjeduje većinskih 79 posto.

Novac koji je dobio prodajom akcija u Prijedorputevima, MG Mindu je očigledno potreban za dalje sticanje udjela u Novoj banci, te s tim u vezi vjerovatno treba očekivati nove kupovine akcija.

(indikator.ba)

Otkrivena velika laboratorija za proizvodnju droge u Banjaluci

Policijski službenici Uprave za organizovani kriminalitet MUP-a Republike Srpske, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, sproveli su na području grada Banjaluka operativnu akciju “Unikat”. U akciji je pronađena velika laboratorija za proizvodnju marihuane i uhapšene su četiri osobe. U pitanju je vještačka laboratorija za proizvodnju skanka u kojoj je, prema procjenama, pronađena oko tona droge.

STRUČNJACI POKAZALI KAKO OPLEMENITI PROSTOR: Umjetnička djela zamjenjuju sive zidove

Gradnja mreže javnih česmi u centralnom dijelu Banjaluke te oslikavanje tri prolaza u Gospodskoj ulici među prvim su idejama koje bi trebalo da budu ostvarene ove godine u sklopu projekta “Male intrevencije” (MI). Te i druge ideje uz moto “Manje je više” osmislio je tim stručnjaka iz oblasti arhitekture, urbanizma, pejzažne arhitekture i građevinarstva s

TRG KRAJINE Stanivuković prikuplja potpise za dvije peticije

“Ne borimo se samo protiv zagađenja piralenom, niti samo za pravo građana na slobodu okupljanja, uključujući i pravo na okupljanje na Trgu Krajine u Banjaluci. Mi se borimo za promjenu sistema.” Izjavio je ovo narodni poslanik PDP Draško Stanivuković, na Trgu Krajine, gdje je u toku prikupljanje potpisa za podnošenje dvije građanske inicijative – jedna

Besplatan kurs meditacije i pozitivnog razmišljanja u Banjaluci

Radionica “Moć pozitivnog razmišljanja” i kurs meditacije koje će voditi Mirko Prljić održaće se u petak, subotu, nedjelju i ponedjeljak u holističkom centru Ananda.  Porijeklom iz Bosne i Hercegovine, mašinski inžinjer po struci, Mirko zadnjih 49 godina živi u Južnoj Africi. Već 30 godina  praktikuje meditaciju i osobni razvoj i trenutno vodi Brahma Kumaris centar za meditaciju