Mlijekoprodukt poklonio lektire bibliotekama osnovnih škola

Povodom početka nove školske godine, najveća domaća mljekara Mlijekoprodukt donirala je oko 200 školskih lektira za biblioteke sedam osnovnih škola u BiH.

Kao društveno odgovorna kompanija koja veliku pažnju u svom poslovanju posvećuje upravo najmlađima, Mlijekoprodukt već nekoliko godina zaredom povodom početka školske godine organizuje različite donacije školama širom BiH.

„Ove godine, kao i prethodne, odlučili smo se da doniramo određeni fundus knjiga školskim bibliotekama, a naslove smo odabrali u dogovoru sa školama. Omogućiti kvalitetno odrastanje djece, što podrazumijeva i kvalitetno obrazovanje, treba da bude imperativ svake društvene zajednice, a ovakve akcije su naši skromni doprinosi ka ostvarenju toga cilja“, kažu u Mlijekoproduktu.

Naslovi „Ježeva kućica“, „Pinokio“, „Doživljaji mačka Toše“, „Pipi Duga Čarapa“, „Zelena šuma“, „Izbor iz poezije i proze za djecu“ obogatili su biblioteke osnovnih škola u Banjaluci, Sarajevu, Kozarskoj Dubici i Tuzli.

Grad još nije izabrao firme za održavanje puteva

Do početka zvaničnog rada zimske službe ima manje od jednog mjeseca, a Grad ima problema da izabere firme koje bi bile zadužene da ove zime u većem dijelu Banjaluke uklanjaju snijeg sa saobraćajnica. 

Servisne informacije za 20. oktobar

Servisne informacije za nedjelju, 20. oktobar 2019. godine. Policijska uprava Prema podacima s kojima raspolaže ovo Područno odjeljenje, u protekla 24 časa na području Grada Banjaluka dogodilo se: – jedno krivično djelo: teška kradja (1) – javni red i mir je narušen dva puta, – devet saobraćajnih nezgoda, a jedno lice je lakše povrijeđeno. Služba

“BIO JE SMAK SVETA”: Matija Bećković govorio poeziju u NUB RS

U Banjaluci je održano veče akademika Matije Bećkovića o temi “Bio je smak sveta”, što je i naziv njegove knjige novih i izabranih pjesama. Bećković je uoči ove večeri citirao za Srnu dio naslovne pjesme: “Bio je smak sveta, a mi smo od smaka mislili da je provala oblaka, od sudnjeg dana da je nepogoda,

Dodik i Cvijanovićeva se sastali sa Medvedevim

U Beogradu je večeras održan sastanak srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović sa premijerom Ruske Federacije Dmitrijem Medvedevim. “Naša saradnja sa Ruskom Federacijom je odlična. Naravno da Republika Srpska ima mnogo bolje odnose sa Rusijom nego ostali dio BiH. U Banjaluci gradimo rusko- srpski centar, koji je dokaz velikog