MLIJEKOPRODUKT POMAŽE FARMERIMA Novom mehanizacijom do poboljšanja kvaliteta mlijeka

Najveća domaća mljekara Mlijekoprodukt iz Kozarske Dubice, četvrtu godinu zaredom, uručila je na korištenje poljoprivredne mašine farmerima, sa ciljem olakšanja i usavršavanja procesa proizvodnje mlijeka.

Ove godine, 101 farma i dvije zadruge dobile su ukupno 127 poljoprivrednih mašina za spremanje sijena, silaže i sjenaže i za kvalitetnu duboku obradu zemljišta, čija vrijednost je oko 600 hiljada maraka.

Događaju je prisustvovao i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Boris Pašalić koji je rekao da je Mlijekoprodukt društveno odgovorna kompanija koja je dobar partner i Ministarstvu i poljoprivrednim proizvođačima.

“Ministarstvo podržava ovakve aktivnosti i prepoznali smo potrebu da u narednom periodu potpuno obnovimo poljoprivrednu mehanizaciju jer je to najvažniji preduslov uspješnog bavljenja poljoprivrednom proizvodnjom”, rekao je Pašalić.

Predsjednik udruženja poljoprivrednika i mljekara RS Vladimir Usorac izrazio je zadovoljstvo uspješnom saradnjom sa Mlijekoproduktom koja traje već više od dvadeset godina.

Većina opreme i mehanizacije koju koriste farmeri stara je i više od dvije decenije, a nove mašine će svakako poboljšati kvalitet sirovine ali i pojeftiniti proizvodnju”, rekao je Usorac.

Iz Mlijekoprodukta poručuju da konstatno rade na unapređenju kvaliteta otkupne sirove što direktno utiče na kvalitet finalnog proizvoda.

“Kvalitetno svježe mlijeko osnov je svih naših proizvoda i izuzetno nam je važno da sirovina zadovoljava najviše standarde kvaliteta. Naše opredjeljenje je da kontinuirano radimo na usavršavanju cjelokupnog proizvodnog procesa, a ustupanje mehanizacije farmerima jedna je od aktivnosti u tom procesu. Želimo da naši farmeri imaju potpuno povjerenje u nas kao partnera na kojeg uvijek mogu računati”, kažu u Mlijekoproduktu.

Farmeri će između sebe  moći ustupati jedni drugima potrebne mašine na korištenje, a cilj je da se omogući kvalitetna priprema hrane za krave što direktno utiče na kvalitet mlijeka.

Za četiri godine farmerima je dodijeljeno oko 400 mašina ukupne vrijednosti 2,4 miliona KM.

VANREDNA SKUPŠTINA GO DNS PRIJEDOR: Rodić novi predsjednik

U Prijedoru je održana vanredna skupština gradskog odbora DNS-a na kojoj je za predsjednika izabran Dragutin Rodić umjesto dosadašnjeg Milenka Đakovića. Skupštinu je sazvao dosadašnji predsjednik Gradskog odbora DNS-a Milenko Đaković, a prisustvovao je i predsjednik stranke Nenad Nešić. (RTRS)

SONJA MARKOVIĆ: “Carnegie Hall” ostvarenje sna svakog umjetnika

Mlada pijanistkinja iz Foče Sonja Marković nastupiće u Njujorku 11. juna u čuvenom “Carnegie Hallu”, zajedno sa Banjalučankama Sonjom Vojvodić, violinistkinjom, i Lidijom Paulin, violončelistkinjom. Ovaj talentovani trio će izvesti kompoziciju Arna Babadjaniana, jermenskog kompozitora. Markovićeva je u razgovoru za “Nezavisne” objasnila da su do nastupa došle pobjedom na međunarodnom takmičenju “Viva – Musica”, koje

RADOJIČIĆ: Cilj za predstojeće lokalne izbore – pobjeda na oba nivoa

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Igor Radojičić poručio je da na predstojećim lokalnim izborima žele pobjedu na dva nivoa i najavio da ulaze u proces formiranja štabova i u ostale predizborne radnje. Radojičić je rekao novinarima u Banjaluci da je cilj ove stranke jasan – pobjeda na izborima za gradonačelnika u partnerstvu sa drugim koalicionim

CVIJANOVIĆEVA O NEMIRIMA U SP: Koalicija neće biti ugrožena

Kako god da se razriješi trenutna situacija u Socijalističkoj partiji, koaliciona većina neće biti ugrožena, izjavila je potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović, uoči današnjeg održavanja proširene sjednice Gradskog odbora SNSD Banjaluka.  Socijalističku partiju ovih dana drmaju nemiri, kada su prvo poslanici SP u Narodnoj skupštini RS zatražili smjenu Petra Đokića sa mjesta predsjednika te partije, ali

RADOJIČIĆ: Počinje proces unutarstranačkog kandidovanja

Gradski odbor SNSD-a, na proširenoj sjednici u Banjaluci koja je u toku, definiše zadatke za prvi dio ove godine, s obzirom da su lokalni izbori u oktobru. Predsjednik Gradskog odbora Igor Radojičić kaže da počinje proces unutarstranačkog kandidovanja, a sve bi trebalo biti završeno u maju. Potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović rekla je da je cilj

U Banjaluci proslava Kineske nove godine

Proslava Kineske nove godine biće održana večeras u Banjaluci uz bogat program koji će izvesti polaznici Konfucijevog instituta banjalučkog Univerziteta i na taj način obilježiti ulazak u godinu pacova – 2020. Prema kineskom lunarnom kalendaru, Kineska nova godina ili Praznik proljeća ove godine se obilježava upravo 25. januara, saopšteno je iz Konfucijevog instituta. Organizatori su