Magazin 19.01.2019.

MODERNI ROBIN HUD Mladić iz RS napravio aplikaciju koja spaja bogate i siromašne

ČITANJE: 1 minuta

Momak iz Republike Srpske razvio je revolucionarnu aplikaciju koja bi u slučaju da zaživi mogla da smanji jedan od najvećih svjetskih problema, glad. Riječ je o aplikaciji koja spaja one koji imaju previše hrane sa onima koji je nemaju uopšte ili sa humanitarnim organizacijama koje hranu dostavljaju onima kojima je ona najpotrebnija.

Dalibor Matijević iz Šimića pored Banje Luke napravio je aplikaciju koja radi kao savremeni Robin Hud – uzima od bogatih i daje siromašnima. I sam Matijević se poigrao sa riječima, pa je aplikaciji dao ime Robin Fud (Robin Food).

Matijević je tako preko noći postao junak koji pomaže siromašnima, junak koji se bori za one koji su najugroženiji i koji nemaju ni elementarne uslove za život, piše Avaz.

On je ovaj proizvod razvio u Sloveniji. Hrana koja se nalazi na aplikaciji Robin Fud jeftinija je od one u prodavnicama i do 50 posto, a Matijević ističe da postoje i oni artikli koji su sniženi čak i za 90 posto, što je i te kako značajno za one koji su svakog dana gladni.

(Srpskainfo)