Vijesti 28.09.2017.

“Mozaik prijateljstva” ugroženima darovao toplu garderobu

ČITANJE: 1 minuta

Borbu sa predstojećom zimom ugroženim stanovnicima olakšaće humanisti koji su im putem Udruženja građana “Mozaik prijateljstva” darovali toplu garderobu.

Da humanost nije samo riječ, pokazao je veliki broj stanovnika Banjaluke, ali i onih koje su životni putevi odveli iz ovog grada, te su donirali mnoštvo odjeće. Zahvaljujući njima Udruženje “Mozaik prijateljstva” u utorak je izmamilo osmijehe onima koji nisu bili u mogućnosti da obezbijede sebi odjeću za hladne dane.

– Donacijom ljudi iz našeg grada i Slovenije pomogli smo mnogim građanima. U želji da obuhvatimo i mještane prigradskih naselja, mjesnoj zajednici Bronzani Majdan smo ostavili tonu i po garderobe – kažu u “Mozaiku prijateljstva”.

Dodaju da svakog utorka u prostorijama njihove javne kuhinje “Obrok ljubavi” dijele garderobu.

– Najvažniji kriterijumi kojima se postaje naš korisnik su primanja i kućna lista, pa su višečlane porodice sa niskim prihodima uvijek dobrodošle. Osim garderobe, radno sposobnima nosimo pakete hrane koju oni sami pripremaju, dok nepokretnim i oboljelima mi spremamo obroke – rekao je predsjednik “Mozaika” Miroslav Subašić.

Po uzoru na evropske gradove, ovo udruženje je u Banjaluci postavilo kontejnere za prikupljanje polovne odjeće i obuće, koje kasnije daruju ugroženima.

(Glas Srpske)