Vijesti 02.03.2018.

Muke prodavača na otvorenom zbog hladnoće: Griju se uz kafu, čaj ili kuvano vino

ČITANJE: 2 minute

Grijemo se uz čaj, kafu, a nekada i uz kuvano vino, a kada je prehladno, kao što je bilo ovih dana, onda i ne radimo, pričaju prodavači na otvorenom, koji su na mukama i kada je temperatura u velikom minusu i u debelom plusu.

Prodavci knjiga, na pitanje kako izdrže zbog hladnoće, kroz smijeh su nam odgovorili da se živ čovjek na sve navikne.

Prodavačica knjiga kaže da zbog hladnoće nije radila sedam dana.

“Ne znamo ni mi kako izdržavamo. Kada je hladno ne radimo, jer ništa nije vrijedno da izgubite zdravlje, jer kada ga izgubite više ga ne možete vratiti”, kaže ova prodavačica.

Dragan Malinić, koji takođe prodaje knjige, rekao je da on radi sve vrijeme bez obzira na hladnoću, ali da je bilo malo onih koji stanu pored štandova da barem pogledaju knjige.

“Radim već četiri godine, a kada su hladnoće grijem se uz čaj”, kaže on.

Ni bakice, koje na štandovima prodaju vunene čarape i ukrasne unikate od vune, nisu radile nekoliko dana zbog hladnoće, a kada su radile dolazile su kasnije nego inače.

“Danima nismo radile, jer je bilo hladno. Ko će dolaziti i kupovati po ovoj hladnoći? Teško se ugrijati kada radiš na otvorenom, obučemo se dobro i poskakujemo u mjestu da se samo malo ugrijemo, ali slaba je vajda od tog”, kažu žene koje rade vani na štandovima pored tržnice.

Dodaju da im i prodaja slabo ide, jer ih ima dosta, a kupaca malo.

“Ali raditi se mora, da bar zaradimo za hljeb i mlijeko”, kaže jedna od njih.

Prodavačice na tržnici ističu da od nedjelje do petka nisu radile jer je bilo ekstremno hladno.

Kažu da se griju rukavicama, kafom, čajem, nekad i kuvanim vinom.

“Hladno je i zato nema ni mnogo kupaca, a ako neko i dođe samo kupi nešto brzo i ode. Niko ne šeta i razgleda kao inače”, ispričala je Milka Grmaš, prodavačica povrća na tržnici.

(Nezavisne)