Vijesti 17.05.2020.

MUP RS: Policijski čas prekršilo 42 građana, bez zaštitne maske na javnim površinama 46 lica

ČITANJE: 1 minuta

Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srpske, kojim je kretanje zabranjeno svim licima na javnim površinama u vremenu od 22.00 do 05.00 časova u protekla 24 časa prekršila su 42 građana u Republici Srpskoj.

Od ove zabrane su izuzeta lica kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada i lica kojima MUP RS izda dozvolu za kretanje.

Iz MUP-a RS navode da je  u Doboju evidentirano i jedno krivično djelo protiv zdravlja ljudi. Policijskoj stanici Doboj 1 prijavljeno je sa Infektivnog odjeljenja Opšte bolnice „Sveti Apostol Lukaˮ u Doboju da se pacijent T.M., koji je pozitivan na virus korona samovoljno udaljio sa ovog odjeljenja. Po prijavi su postupili policijski službenici PS Doboj 1 su locirali lice i tome obavjestili Službu hitne pomoći JZU „Doma Zdravljaˮ u Doboju, koji su zbrinuli lice na Infektivnom odjeljenju . O ovom događaju obavješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Da ne koristi ličnu zaštitnu masku na javnim površinama, policijski službenici su u protekla 24 časa zatekli 46 lica kojima je u skladu sa Uredbom sa zakonskom snagom o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti uručen prekršajni nalog.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj, a kojim se propisuju vanredne mjere u cilju prevencije širenja virusa korona „SARS-CoV-2“ i „COVID-19“ bolesti na teritoriji Republike Srpske.

(Banjaluka.net)