Vijesti 12.12.2022.

MUP RS: Slavlje uz oružje može da bude kobno

ČITANJE: 1 minuta

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka danas su dijelili promotivni materijal i tom prilikom građane Banjaluke upoznali o neželjenim posljedicama koje proizilaze iz nezakonite i nestručne upotrebe vatrenog oružja, posebno na mjestima gdje se okuplja veći broj ljudi.

Promotivni materijal dijeljen je u okviru preventivne kampanje Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske “Slavi odgovorno, slavi bez vatrenog oružja”.

Inspektor u sektoru policije u ovoj upravi Miroslav Đukić rekao je novinarima na Trgu Krajine da će svako lice koje nezakonito upotrijebi vatreno oružje biti sankcionisano u skladu sa propisima Srpske.

Đukić je naglasio da će to biti učinjeno u skladu sa Krivičnim zakonikom Srpske, Zakonom o javnom redu i miru Srpske te Zakonom o oružju i municiji.

Kampanja se realizuje od 5. do 30. decembra u okviru projekta “Pilar” /PILLAR/ Razvojnog projekta UN /UNDP/ uz partnerstvo sa Koordinacionim odborom za kontrolu malog oružja i lakog naoružanja u BiH i Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske.

(Srna)