MUZIČKI SVIJET U Banskom dvoru otvorena izložba “XII kapija Rock'n'roll-a”

Sinoć  je u Malom izložbenom salonu Banskog dvora otvorena izložba „XII kapija Rock'n'roll-a“, retrospektiva “Kastel Rok Festa”.

Izložba je otvorena u saradnji sa Hard Rock Radiom Banjaluka, a Siniša Tomić, direktor Hard rok radija i organizator “Kastel Rok festa” kaže da je izložba na neki način simboličan osvrt na prethodnih 12  festivala.

– Sa jedne strane ova izložba je dio kampanje za najavu novog 13. po redu Kastel festa, a sa druge strane osvrt na prethodne festivale, koju su od 2003. godine uz pauzu od četiri godine, sasvim sigurno obilježili muzički događaji u Banjaluci. Na ovom festivalu su nastupili slavni muzičar Leni Krevic, bendovi “Apocalyptica”, “Simple Minds”, “Tito & Tarantula”, kao i jedan od najpopularnijih rok bendova u svijetu “Franz Ferdinand”, koji je nastupio na desetom izdanju festivala, te čitava plejada regionalnih rok zvijezda na čelu sa bendom “Laibach”, “Psihomodo Popom”, “Van Gog”, Masimom Savićem, i brojnim domaćim izvođačima – rekao je Tomić.

Izložba je sastavljena od fotografija sa koncerata Kastel rok festa, plakata, postera, majica i drugih promotivnih materijala, a biće otvorena do 19. avgusta.

JEDINI TRAG Pronađene patike nestalog Bojana Koprene?

Istražioci Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske pronašli su materijalne dokaze koji bi mogli pomoći u rasvjetljavanju nestanka mladića sa Manjače Bojana Koprene, kojem se svaki trag izgubio prije četiri godine.

NEMA POJEFTINJENJA U BIH U svijetu cijene goriva padaju, kod nas miruju

Iako je u u julu i prvoj sedmici avgusta cijena barela nafte na svjetskom tržištu pala za oko sedam odsto, na pumpama u BiH nije došlo do značajnijeg pojeftinjenja goriva, odnosno miruju ili neznatno padaju, a kao i ranije razlog je navodno dok se ne potroše zalihe koje su ranije kupljene.