MUZIČKI SVIJET U Banskom dvoru otvorena izložba “XII kapija Rock'n'roll-a”

Sinoć  je u Malom izložbenom salonu Banskog dvora otvorena izložba „XII kapija Rock'n'roll-a“, retrospektiva “Kastel Rok Festa”.

Izložba je otvorena u saradnji sa Hard Rock Radiom Banjaluka, a Siniša Tomić, direktor Hard rok radija i organizator “Kastel Rok festa” kaže da je izložba na neki način simboličan osvrt na prethodnih 12  festivala.

– Sa jedne strane ova izložba je dio kampanje za najavu novog 13. po redu Kastel festa, a sa druge strane osvrt na prethodne festivale, koju su od 2003. godine uz pauzu od četiri godine, sasvim sigurno obilježili muzički događaji u Banjaluci. Na ovom festivalu su nastupili slavni muzičar Leni Krevic, bendovi “Apocalyptica”, “Simple Minds”, “Tito & Tarantula”, kao i jedan od najpopularnijih rok bendova u svijetu “Franz Ferdinand”, koji je nastupio na desetom izdanju festivala, te čitava plejada regionalnih rok zvijezda na čelu sa bendom “Laibach”, “Psihomodo Popom”, “Van Gog”, Masimom Savićem, i brojnim domaćim izvođačima – rekao je Tomić.

Izložba je sastavljena od fotografija sa koncerata Kastel rok festa, plakata, postera, majica i drugih promotivnih materijala, a biće otvorena do 19. avgusta.

SPORT U ŠKOLAMA Nova sportska oprema za sve banjalučke škole

Sve banjalučke osnovne škole, njih 26, uskoro će dobiti novu sportsku opremu i rekvizite za provođeenje novog projekta „Sport u školama“, zahvaljujući kojem će se osnovci, bez plaćanja bilo kakvih naknada, baviti željenim sportom, potvrđeno je u Odjeljenju za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport.

NOBILO I FERAGET SA DAVOROM Na trgu uzbunjivača pije se najbolja kafa

Anto Nobilo i Izet Feraget, advokati iz međunarodnog tima koji podržavaju grupu Pravda za Davida, jutros su se iznenada pojavili na Trgu Krajine, ili kako ga aktivisti iz ove grupe zovu “Davidovom Trgu” i razgovarali sa ocem ubijenog mladića Davorom Dragićevićem.

Nova M:biz net tarifa sa 20 GB interneta

M:biz Net tarifa je namijenjena onim poslovnim korisnicima koji žele članovima svoje M:biz grupe omogućiti najbolji i najbrži mobilni internet, kao i neograničenu komunikaciju unutar grupe.

LAUŠ Počinje gradnja nove zgrade mjesne zajednice i policijske stanice

Uklanjanjem stare  i dotrajale barake na uglu Karađorđeve i Ulice Jovana Raškovića, na početku Lauša, ovih dana su počele pripreme za izgradnju novog administrativnog objekta  u kom će biti smještena mjesna zajednica i policijska stanica, u okviru zajedničkog projekta Gradske uprave i MUP-a RS.