MUZIČKI SVIJET U Banskom dvoru otvorena izložba “XII kapija Rock'n'roll-a”

Sinoć  je u Malom izložbenom salonu Banskog dvora otvorena izložba „XII kapija Rock'n'roll-a“, retrospektiva “Kastel Rok Festa”.

Izložba je otvorena u saradnji sa Hard Rock Radiom Banjaluka, a Siniša Tomić, direktor Hard rok radija i organizator “Kastel Rok festa” kaže da je izložba na neki način simboličan osvrt na prethodnih 12  festivala.

– Sa jedne strane ova izložba je dio kampanje za najavu novog 13. po redu Kastel festa, a sa druge strane osvrt na prethodne festivale, koju su od 2003. godine uz pauzu od četiri godine, sasvim sigurno obilježili muzički događaji u Banjaluci. Na ovom festivalu su nastupili slavni muzičar Leni Krevic, bendovi “Apocalyptica”, “Simple Minds”, “Tito & Tarantula”, kao i jedan od najpopularnijih rok bendova u svijetu “Franz Ferdinand”, koji je nastupio na desetom izdanju festivala, te čitava plejada regionalnih rok zvijezda na čelu sa bendom “Laibach”, “Psihomodo Popom”, “Van Gog”, Masimom Savićem, i brojnim domaćim izvođačima – rekao je Tomić.

Izložba je sastavljena od fotografija sa koncerata Kastel rok festa, plakata, postera, majica i drugih promotivnih materijala, a biće otvorena do 19. avgusta.

20 GODINA RADA: Udruženje stomatologa RS uz podršku FullDent-a obilježilo jubilej

Udruženje stomatologa Republike Srpske obilježilo je proteklog vikenda jubilej svog rada. U subotu, 8. decembra 2018. godine, u „Kristalnoj Sali“ hotela Bosna u Banjaluci održan je simpozijum USRS, a tom prilikom stručna javnost je bila u prilici da prisustvuje i uživa u interesantnim predavanjima eminentnih stručnjaka iz Bosne i Hercegovine i zemalja regiona. Program predavanja

Nešić odbio ponudu opozicije da bude dio njihovog bloka u Sarajevu

Novoizabrani poslanik DNS-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH i direktor „Puteva RS“ Nenad Nešić odbio je ponudu SDS-a i PDP-a da zajedno sa njihova četiri poslanika formira petočlani poslanički klub u ovom parlamentarnom domu, ekskluzivno saznaje SrpskaCafe. On nije želio mnogo da govori i samo je kratko u telefonskom razgovoru za SrpskaCafe rekao da u

CINEPLEXX PALAS Večeras premijera filma “Ekskurzija”

Igrani film “Ekskurzija” u produkciji Gradskog pozorišta “Jazavac”, po scenariju Đorđa Blažića i u režiji Borisa Andrejevića, večeras će premijerno biti prikazan u “Cineplexxu Palas” od 18 časova. 

Tokom “Banjalučke zime” duže radno vrijeme ugostiteljskih objekata

Ugostiteljski objekti smješteni van stambeno-poslovnih zgrada kolektivnog stanovanja, u periodu od 15. decembra 2018. godine do 15. januara 2019. godine, mogu raditi duže u odnosu na radno vrijeme propisano Odlukom o određivanju radnog vremena ugostiteljskim objektima na području grada Banja Luka.