Magazin 04.03.2018.

Na manifestaciji “Purim – Dani dječije radosti“ učestvovalo više od 150 djece

ČITANJE: 1 minuta

Druženje povodom obilježavanja veselog jevrejskog praznika Purim u Domu omladine u Banjaluci organizovali su Jevrejska opština Banjaluka, Jevrejski kulturni centar “Arie Livne“ Banjaluka i Centar za edukaciju i rad sa djecom i omladinom “MIS”  Banjaluka, inače autor Projekta.

Na manifestaciji pod nazivom “Purim – Dani dječije radosti“, koja se ove godine održava po drugi put, nastupilo je više od 150 djece, koja su pripremila različite kulturne sadržaje i svako se na svoj način maskirao.

Jučerašnji program otvorilia je Dramska sekcija Centra “ MIS “ Banjaluka koja je inerpretirala priču o ličnosti Ester iz Starog zavjeta, ženi perzijskog kralja Kserksa.

Purim 2018.  ima i drage i veoma zanimljive goste.  To su gospodin Frano Kolonomus Martinčević i njegovo četvoro djece: Jehuda, Rebeka, Isak i Joshua.  Uz klavirsku pratnju gospodina Frane ova izuzetna vokalna grupa izvela je tri pjesme: Ani Purim, Čad Purim i Adio Verida.

Događaju su prisustvovali i učenici Javne ustanove Centar „ Zaštiti me“ Banja Luka, djeca iz Ruskog kulturnog centra u Banjaluci sa folklornom grupom Matrjošečki, djeca iz Dječijeg studija glume “Roda“ Banjaluka pripremili su predstavu Nestašno pače.

Prethodnih dana, u Jevrejskom kulturnom centru, bile su organizovane  edukativno-ekološke radionice pod nazivom  Reciklaža igre i radionice za izradu maski i kostima u organizaciji  Centra za edukaciju i rad sa djecom i omladinom “MIS”  Banjaluka.

Banjolučke mažoretkinje su učestvovale u svečanoj dodjeli Diploma i Zahvalnica učesnicima i proglašenju najljepših ovogodišnjih maski.

Program je završen nastupom Dječijeg hora  Vrapčići.