Magazin 18.01.2019.

Na Sea Star dolaze najveći titani elektronske scene – Sven Väth i Nina Kraviz!

ČITANJE: 2 minute

Najjači Sea Star do sada svoje će ovogodišnje adute publici predstaviti kroz nekoliko talasa u narednim sedmicama, od kojih prvi danas donosi line up predvođen s dva giganta svjetske elektronske scene!

Svoje nastupe u laguni Stella Maris potvrdili su čovjek koji je stvarao muzičku istoriju, trostruki dobitnik nagrade za najboljeg svetskog DJ-a, te jedan od otaca techno pokreta, veliki i neponovljivi Sven Väth, a s njim stiže i apsolutna liderica modernog elektronskog zvuka, harizmatična i jedinstvena Nina Kraviz!

Dok je Papa Sven, kako ga zovu fanovi neko ko stoji kao simbol evropskog plesnog zvuka i neokrunjenog kralja Ibice čije Cocoon partije pratimo rekordnih 20 sezona, istovremeno aktuelni trenutak nitko ne definiše bolje od Nine Kraviz, vjerojatno i najtraženijeg DJ-a današnjice i udarnog headlinera najvećih svjetskih muzičkih festivala. Nina je prethodne dvije godine obilježila EXIT festival, puštajući muziku u najprestižnijem slotu zatvaranja legendarne Dance Arene, tokom kojeg joj desetine hiljada ljudi nije dopuštalo da siđe s pozornice pozivajući je na bis i skandirajući njeno ime kao na stadionskim rock koncertima!

Uz Ninu i Svena nastup je potvrdio i dobitnik nagrade za najboljeg svjetskog techno DJ-a u 2018. godini Ilario Alicante koji je u međuvemenu izbio među udarne zvijezde najvećih festivala. Zahvaljujući ovoj trojci, ali i spektakularnoj produkciji s glavnih pozornica EXIT festivala, duh globalno famozne Exitove Dance Arene materijalizovaće se 24. maja na impresivnom Addiko Tesla Stageu, glavnoj pozornici Sea Stara, u jedinstvenom spoju povijesti, sadašnjosti i budućnosti elektronske muzike.

Jednako uzbudljivo biće i sutradan na Nautilus Areni gdje će amfiteatar u kojem se odigravaju ATP turniri napuniti selekcija instranih i domaćih vedeta. Ultimativna zvijezda večeri je Enrico Sangiuliano, najprodavaniji techno izvođač na Beatportu 2016. godine, koji je otad krenuo strelovito i danas se uz Alicantea smatra jednim od predvodnika nove generacije techno headlinera. S njim dolazi i zagrebački mag Petar Dundov, te nova generacija domaćih zvijezda u kojoj su splitski wunderkind DJ Jock, šibenska zvijezda u usponu Lawrence Klein i već internacionalno popularan DJ iz Pule, Unique. Subotnji techno program na Nautilusu napravljen je u saradnji s portalom Klubska scena i predstavlja čak tri višestruka ovogodišnja dobitnika muzičke nagrade “Ambasador”.

Treće izdanje Sea Star festivala održaće se u laguni Stella Maris u Umagu, 24. i 25. 5., uz Welcome Party 23. te Closing Party 26. maja. Prvi kontigent ulaznica rezultirao je prodajom njih čak 5.000 i to prije roka! U prodaji su trenutno ulaznice po promotivnoj cijeni, od 64 KM, s 50% popusta u odnosu na finalnu cijenu. Uz njih, u ponudi su i VIP Gold ulaznice po cijeni od 210 KM, a sve ulaznice dostupne su putem stranice www.seastarfestival.com. Putem službene turističke agencije EXIT festivala, EXIT Trip, dostupni su i paketi s početnom cijenom od 42 evra, koji obuhvataju ulaznicu i smještaj u premium kampu u Umagu.