Magazin 04.08.2021.

NAJMLAĐI TIM U LIGI: Avdukić kao trener preuzeo banjalučki Željezničar bez najboljih igrača

ČITANJE: 2 minute

Pred trenerom Asmirom Avdukićem je izuzetno težak posao. Naime, mladi stručnjak je preuzeo Željezničar Sport tim u trenutku kad je praktično ostao bez najboljih igrača.

Ekipa sa banjalučkog Predgrađa se može pohvaliti da ima fudbalere u gotovo svim ligama u regionu, a sve veći broj igrača je i u premijerligaškim klubovima BiH. Zbog brojnih odlazaka, Avdukić će praktično krenuti gotovo od nule, prenosi Srpskainfo.

– Dobri rezultati u ranijim sezonama su sigurno podigli ljestvicu. Željezničar je prepoznat kao veoma organizovan razvojni klub koji afirmiše mlade igrače i ponosni smo na to. Uz to smo ostvarili i kvalitetne rezultate. Naš je cilj i ove godine da kroz takmičenje pokušamo da afirmišemo mlade igrače i da i dalje budemo stabilan prvoligaš- ističe Avdukić, kojem je ovo prvi trenerski angažman u seniorskoj konkurenciji.

Ono o čemu trener mora da vodi računa je i raspodjela minutaže.

– Imaćemo opet najmlađi tim u ligi. Ovi momci će pored Prve lige Republike Srpske igrati i juniorsku tako da i o tome moramo da vodimo računa jer imamo osam juniora. Tu su igrači 2003. i 2002. godište. Jedini iskusniji je Bojan Sladojević. Ali, nema predaje. Moramo da budemo strpljivi sa mladim igračima, sigurno je da imaju potencijal i da im nedostaje iskustvo – dodao je Avdukić.

U pripremnom period Željezničar je odigrao četiri meča, a generalku su zakazali protiv dobojske Sloge koju vodi njihov bivši igrač Zoran Ćurguz.

– Odigrali smo četiri utakmice kroz koje smo dali šansu većini igrača da se nametnu . Generalnu provjeru imamo protiv dobojske Sloge koja u prvenstvo ulazi sa visokim ambicijama pa ćemo dobiti još jasniju sliku oko naših mogućnosti. Imamo neke stvari koje treba da ispravimo u našoj igri i naporno radimo, kako bi start takmičenja i duel protiv Tekstilca dočekali spremni. Još nemamo jasniju sliku o snazi rivala u ligi tako da je rano za nekakve prognoze – završio je bivši reprezentativac BIH, te proslavljeni golman Avdukić.

(SB)