Vijesti 17.02.2018.

Nakon krvave tuče uhapšene dvije osobe

ČITANJE: 2 minute

Nakon krvave tuče u lokalu u Rekavicama kod Banjaluke policija je privela dvije osobe od kojih je jedna od ranije, policiji poznata po izvršenju krivičnih djela, saznaje „EuroBlic“.

U Policijskoj upravi Banjaluka potvrđeno je da su privedeni Radenko Kopranović (44) koji je više pute hapšen zbog različitih krivičnih dela i Ognjen M. (23) iz Banjaluke.

– Obojica su lišeni slobode, a o svemu je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka. U toku je rad na dokumentovanju krivičnog djela nanošenje tjelesnih povreda – izjavila je juče Marija Markanović, portparol Policijske uprave Banjaluka.

Tokom uviđaja policija je utvrdila da je do tuče došlo nakon kraće svađe.

– Ognjen M. je zadao više udaraca Kopranoviću, a zatim se tuča nastavila ispred ugostiteljskog objekta. Nakon fizičkog obračuna obojici je ukazana ljekarska pomoć – naveo je izvor iz istrage.

Radenko Kopranović od ranije je poznat policiji po izvršenju krivičnih djela.

Hapšen je 2013. godine u akciji kodnog naziva „Pastir“ zbog krađe stoke. Kopranović je sa svojim saučesnikom u više navrata krao stoku na području banjalučke regije, odnosno Mrkonjić Grada, Kneževa, Kotor Varoši i Banjaluke, a materijalna šteta procenjena je na oko 22.000 maraka.

Policija je tokom istrage utvrdila da su Kopranović i saučesnik iskoristili nepažnju mještana i sa pašnjaka krali sitnu i krupnu stoku, koju su zatim prodavali.

Kopranović je hapšen u aprilu i julu prošle godine. Sudska policija RS uhapsila je Kopranovića u aprilu, jer nije platio novčanu kaznu u iznosu od 2.500 maraka koja mu je izrečena zbog pokušaja krađe na području Sanskog Mosta.

Nakon hapšenja Kopranović je platio novčanu kaznu i tako izbegao odlazak u zatvor.

Tri mjeseca kasnije Kopranović je uhapšen u akciji banjalučke policije kodnog naziva „Luger“, a u kombiju koji je vozio pronađena su ukradena drva.

Nakon hapšenja, policija je zaplijenila kombi i ukradena drva, a osumnjičeni je nakon kriminalističke obrade predat u nadležno Okružno javno tužilaštvo Banjaluka.

Tužilaštvo vodi istragu

Istragom o fizičkom obračunu u Rekavicama kod Banjaluke rukovodi Okružno javno tužilaštvo Banjaluka.

Policija je dobila zadatak da utvrdi tačne okolnosti i pojedinačnu odgovornost učesnika, nakon čega će tužilac donijeti odluku o podizanju optužnice.

(EuroBlic)