Vijesti 02.03.2018.

Nataša Tešanović odlazi sa čela ATV-a

ČITANJE: 2 minute

Nataša Tešanović, direktorica Alternativne televizije od njenog osnivanja, odlazi iz ove medijske kuće. Tokom više od 20 godina, koliko je provela na njenom čelu, ATV je postala jedna od najgledanijih i najuticajnih televizijskih stanica u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini.

Sa grupom entuzijasta Tešanović je osnovala ATV u junu 1997. godine, koja je u to vrijeme bila jedina članica međunarodnog medijskog projekta OBN u Republici Srpskoj, da bi, nakon njegovog gašenja, nastavila da se razvija samostalno, sve vrijeme insistirajući na objektivnom novinarstvu, savremenom produkcijskom izrazu, te obrazovanju sopstvenih kadrova.

“Uprkos brojnim pritiscima i prijetnjama, ATV ne samo da je opstala, nego je sve vrijeme uredno izvršavala obaveze prema zaposlenima i državi, profesionalno izvještavala o svim bitnim događajima u zemlji i okruženju, nepotkupljivo i hrabro kritikovala sve loše pojave u društvu, bez navijačkog pristupa i dodvoravanja bilo kojim politikama, što joj je obezbjedilo epitet televizije kojoj se vjeruje.”, ističe dosadašnja direktorica ATV-a.

ATV Vijesti, Apostrof, Jedan na jedan, Samo vas posmatram, Luk ili Med, Vikend vekerica, samo su neke od emisija koje gledaoci vole, jednako kao što su voljeli i Alter mediju, Dosije, Poligraf 7, ŠUM, Subotom uz Don kafe, Zaboravljene i brojne druge autorske formate, koji su nerijetko predstavljali uzor za slične sadržaje konkurentskih kuća. Među najznačajnije uspješne poduhvate ATV-a svakako spada izgradnja tv doma, razvoj emisione infrastrukture koji je omogućio prijem signala u čitavoj Republici Srpskoj, kao i brojne nagrade na domaćim i medjunarodnim festivalima. U 2017.godini, u kojoj je proslavila 20 godina svog postojanja, ATV se okitila titulom najtelevizije u BiH, a Nataša Tešanović je proglašena najmenadžerom godine.

Nataša Tešanović naglašava da sa čela ATV-a odlazi u trenutku kada je ta medijska kuća jača nego ikad, kada se potvrdila kao televizija koja odlučuje izbore i koja je u svakom trenutku tu za svoje gledaoce.

“Nadam se da će novo rukovodstvo imati u vidu kakav je brend ATV i da će jednostavno biti u stanju da održi i ojača ono zbog čega gledaoci ATV vole, kao i da će imati senzibiliteta da uloži u dalji napredak ATV-a na radost njenih gledalaca i zaposlenih, kaže Nataša Tešanović.

Kupovinom 51 odsto udjela u ATV-u, početkom 2018.godine, kontrolu nad upravljanjem u ATV-u je preuzela firma Integra Inženjering, nakon čega je dosadašnja direktorica okončala svoj mandat.

Funkciju direktora od danas će jednoglasnom odlukom Skupštine društva obavljati dugogodišnji novinar i urednik ATV-a, Vedran Škoro.

(ATV)