Biznis 14.06.2021.

(NE) KUPUJE VLASTITU FIRMU: Pavlović nije u roku uplatio pet miliona maraka za Aqua City

ČITANJE: 2 minute

Slobodan Pavlović, koji je prije mjesec dana na licitaciji ponudio 4,9 miliona KM za imovinu svoje firme „Aqua City“, a koja je prodavana u izvršnom postupku, nije u zakonskom roku uplatio taj iznos, saznaje portal Capital.

Imovina preduzeća „Aqua City“ prodavana je na zahtjev Bobar banke u stečaju, a Pavlović je prije mjesec dana ponudio najveći iznos, dok su njegove firme „Slobomir Nekretnine“ i „Slobomir P Univerzitet“ ponudile nešto manje iznose i licitaciju završile kao drugorangirani, odnosno trećerangirani ponuđač.

U skladu sa zakonom sud će sada pozvati drugorangiranog ponuđača da uplati izlicitirani iznos.

„Slobodan Pavlović, kao najpovoljniji ponuđač, do danas nije uplatio ponuđeni iznos od 4,9 miliona KM. Sud će, shodno odredbama Zakona o izvršnom postupku kojim se reguliše prodaja nepokretnosti u izvršnom postupku, pozvati drugog po redu najpovoljnijeg ponuđača da uplati ponuđeni iznos“, kazali su u Okružnom privrednom sudu u Bijeljini za Capital.

To znači da Pavlovićeva firma ima novih mjesec dana da uplati milionski iznos za imovinu firme Aqua city, a očigledno je da ovakvim postupanjem Pavlović pokušava da kupi vrijeme kako bi što duže odložio prodaju preduzeća čiji je vlasnik.

Imovina preduzeća „Aqua City“ ponuđena je po drugi na prodaju 10. maja, a početna cijena iznosila je 3,49 miliona KM.

Ukupna potraživanja Bobar banke od preduzeća “Aqua city”, po osnovu ugovora o kreditu, na kraju juna prošle godine iznosila su 4,6 miliona KM, a banka ih je za 4,2 miliona prodala Gordanu Pavloviću i njegovom “Pavgordu”.

Međutim, sud je odbio prijedlog „Pavgorda“ da stupi u ovaj izvršni postupak, nakon čega je „Pavgord“ podnio prijedlog za stečaj preduzeća „Aqua city“.

Zbog spornog potraživanja „Pavgord“ je podnio zahtjev za stečaj još jedne Pavlovićeve firme -„Slobomir“ i u njoj je nedavno otvoren stečaj.

(SB)