Politika 14.12.2022.

“Nećemo biti servis za želje EU, SAD i ostalih”

ČITANJE: 1 minuta

Lider SNSD-a Milorad Dodik poručio je da nova vlast na nivou BiH sigurno neće biti servis za želje EU, SAD i ostalih, ali će raditi na rješavanju pitanja koja to već dugo čekaju, te će forsirati realizaciju razvojnih projekata.

“Nakon formiranja Savjeta ministara pristupićemo odmah izradi novog budžeta koji treba da bude usaglašen i, vjerujem, rekordno brzo usvojen nakon formiranja Savjeta ministara”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci uoči sutrašnjeg sastanka sa HDZ-om i “osmorkom”.

On je dodao da će dogovor o formiranju vlasti sutra biti završen, da će razgovarati o konkretnim projektima i određenim pozicioniranjima.

“Idemo da pokušamo da radimo u atmosferi punog uvažavanja, imamo potrebu da i oni i mi riješimo neka pitanja, opredijelili smo se da forsiramo razvojne projekte”, istakao je Dodik.

Dodik je ranije najavio da će trojni sastanak o formiranju Savjeta ministara i ostalih struktura vlasti na zajedničkom nivou biti održan u četvrtak, 15. decembra, u Sarajevu, te da će SNSD podržati Borjanu Krišto za predsjedavajuću Savjeta ministara.

(Srna)

Oznake: Milorad Dodik