Vijesti 21.10.2021.

Nekad bio jedan od najuspješnijih Banjalučana, sad čeka zimu u kolibi

ČITANJE: 2 minute

Slavko Mihajlović iz Banjaluke, koji je prije rata bio poznati ugostitelj u gradu i pomagao svima šakom i kapom, sada živi u drvenoj kolibi u Saračici i traži pomoć dobrih ljudi.

Naime, Mihajlović je svojevremno držao piceriju “Amico”, koja je tada bila najpoznatija picerija u gradu, pišu Nezavisne.

“Prvi sam otvorio piceriju u Banjaluci i od toga dobro živio, imao srećnu porodicu, novac i svima sam pomagao. Tada je došlo do nesrećnog trenutka kada sam jednom čovjeku posudio automobil, što me koštalo svega u životu”, priča Mihajlović za “Nezavisne”.

Nakon nekoliko mjeseci na njegova vrata pokucali su policajci, uhapsili ga i odveli u pritvor.

“Pričali su da sam obezbijedio neku logistiku za neko ubistvo, što nema veze sa životom. Nadao sam se da će me pustiti za dan-dva, kada se utvrdi da to nisam ja, a godinu kasnije sam osuđen na 15 godina zatvora”, istakao je Mihajlović.

Iako je u pritvoru bio do 1997. godine, njegova agonija sa sudovima je trajala sve do 2005, kada je u potpunosti dokazao svoju nevinost.

“Nakon što sam uhapšen, picerija je propala i nikada više se nije mogla vratiti na onaj nivo kao što je nekada radila. Iz ovoga svega sam izašao narušenog zdravlja, kako mog, tako i moje porodice. Podnio sam tužbu protiv Republike Srpske i zahtijevao nadoknadu materijalne i nematerijalne štete, kao i rente zbog izgubljene zarade, međutim nisam ništa uspio izganjati”, priča Mihajlović.

Dane i noći provodi u maloj drvenoj kolibi u naselju Saračica i to je sve što sada ima u životu.

“Ovo nije život dostojan čovjeka, moj sav svijet je u pet kvadrata, a zima se bliži. Ovdje su i blizu vukovi, lisice, ali šta ću, barem mogu zapjevati ili zaplakati kad god hoću. Ovo je zemlja moje pokojne majke i to mi ne mogu oduzeti”, priča kroz suze Mihajlović.

Kako kaže, jedino što on želi jeste pravda, odnosno da dobije nadoknadu štete i da sam rukovodi svojim životom.

“Neću da molim za pomoć, samo hoću da dobijem pravdu nakon toliko godina. Pa ja nikada nisam nikome ništa nažao učinio i svima sam uvijek pomagao koliko god sam mogao”, ističe Mihajlović.

Svi ljudi dobre volje koji mu žele pomoći mogu ga pozvati na broj telefona 065/302-230 ili uplatiti novac u Novoj banci na broj žiro računa 5551000013556009 na ime Slavko Mihajlović.

(SB)