Magazin 13.08.2018.

NEOBIČNO SPORTSKO TAKMIČENJE Trka muškaraca u štiklama u septembru

ČITANJE: 1 minuta

Jesenja trkačka priča „Run&More Park“, koja će se 1. i 2. septembra održati u parku “Mladen Stojanović”, donosi nam i nekoliko zabavnih trka, neuobičajenih za domaće prostore.

Najviše pažnje svakako privući će Trka muškaraca na štiklama prvog dana manifestacije. Nadamo se da će jači pol uspjeti pronaći odgovarajući broj cipela i istrčati dionicu bez povreda, kada znamo da od spoticanja na visokim štiklama nisu pošteđene ni žene, koje inače provode po cijeli dan na potpeticama.

Osim ovog neobičnog takmičenja, organizatori najavljuju još balon trku za parove, trku konobara sa tacnama, trku u vrećama, a početak nadmetanja je planiran za 17 časova.

Centralni događaj manifestacije „Run&More Park“ je trka na 10 kilometara pod nazivom „Banjalučka desetka“, na kojoj se očekuje oko 2.000 učesnika.

– „Banjalučka desetka“ namijenjena je aktivnim trkačima i rekreativcima, koji će osvajajući kilometre ove trke graditi krug trčeći dionicu od 10 kilometara, odnosno dva kruga na stazi dugoj pet kilometara. U isto vrijeme trčaće i učesnici trke na pet kilometara, koje od cilja dijeli samo jedan krug. Trka na pet km odlična je prilika za testiranje brzinu, a ova dionica može da bude odličan motivacioni razlog početnicima da trče polumaratonske ili maratonske dionice – poručuju organizatori.

(Srpskainfo)