Magazin 11.04.2018.

NESVAKIDAŠNJA AVANTURA Dva Banjalučanina autostopom do Istanbula

ČITANJE: 1 minuta

Đorđe Trninić i Saša Knežić iz Banjaluke odlučili su se na nesvakidašnju avanturu, stopom doći od Gradiške do Istanbula.

Kako kažu ruta kojom će ići je preko Beograda i Bugarske, a pored Istanbula, plan im je da posjete i Grčku, ali sve je spontano i u ovakvim putovanjima ništa ne može da seplanira, kažu oni za portal Mikromreža.

Na ovu avanturu se nije bilo teško odlučiti.

“Proljeće je, ništa se posebno ne dešava u životima, dvojice nezaposlenih, tako da mislim, treba nam nešto da nas pokrene, neki topliji krajevi, a Turska i Grčka su pravi izbor”, kažu oni.

Do Istabula ima 1200 kilometara, ali kažu da se tu neće zaustaviti, nego ići do Atine i Soluna.

“Na ideju smo došli, jer smo razgovarali sa jednim kolegom Poljakom, koji će se tada tamo slučajno zadesiti”, objašnjavaju ovi mladići za portal Mikromreža.

Osim poznavanja kolege, koji će biti u Grčkoj, dvojica mladića kreću u avanturu, jer poznanstava u daljem putu više nemaju, ali jedan od razloga polaska na put i sticanje novih poznanika.

Navode da za ovu avanturu ne treba mnogo novca: oko pedesetak eura za desetak dana, pošto imamju smještaj, tj. šator.

Ovo nije prvi put da na ovakav način putuju, Đorđe je već bio u Poljskoj i na jugu Hrvatske, a sada mu se na putu pridružio i Saša. Cilj ovog putovanja im je bio da afirmišu mlade za putovanja, jer kako kažu nigdje nije skupo putovati.