Biznis 28.09.2017.

NLP Centar otvara svoja vrata u BiH

ČITANJE: 2 minute

Neki je nazivaju vodećom svjetskom metodologijom za lični i profesionalni razvoj, drugi smatraju da je riječ o provjerenoj formuli uspjeha, a treći naprosto kažu NLP. Koji god termin koristili, jedno je sigurno – kao komunikacioni i motivacioni model, neurolinvgističko programiranje je odveć tema u poslovnim krugovima širom svijeta. A, nakon obilaska svijeta, NLP stiže i u Bosnu i Hercegovinu.

Donedavno dostupna samo posredstvom rijetkih gostovanja inostranih trenera, najpopularnija metoda ličnog usavršavanja, koju koriste najveće svjetske kompanije te mnoge poznate ličnosti, sada ulazi na velika vrata i u naše krajeve.

Naime, kompanija Ultimax iz Banjaluke i međunarodna konsultantska kompanija Atria Group su ovog septembra u Beogradu ozvaničili ekskluzivni ugovor o partnerstvu, kojim je predviđeno otvaranje NLP Centra Bosne i Hercegovine.

Atria Group i Ultimax idejno dijele isti poslovni cilj – omogućavanje najboljih rješenja u oblastima razvoja liderstva te profesionalnog i ličnog usavršavanja. Premda se odista može učiniti da je ovo partnerstvo došlo kao ‘sasvim prirodna stvar’, istina je da smo izuzetno ponosni što smo ovako velikog ‘svjetskog igrača’ uopšte doveli u Bosnu i Hercegovinu. Kao kompanija sa višegodišnjim stažom, kroz NLP Centar želimo stvoriti dodatnu vrijednost svom poslovanju te predstaviti domaćoj javnosti kako se uz NLP tehnike može reprogramirati izvrsnost te promijeniti radni dan, kao i svakodnevnica, nabolje. Uz već aktivnu kancelariju u Banjaluci, u narednoj godini planiramo i širenje NLP Centra u Sarajevu, te da na taj način zaokružimo partnerski odnos”, izjavio je Davor Maksimović, generalni direktor kompanije Ultimax.

Od juna 2011. godine, NLP Centar posluje u okviru Atria Group kao agencija za konsalting i menadžment orijentisana ka primjeni NLP tehnika, kako u poslovnom, tako i u ličnom razvoju. Iz partnerskih kompanija navode da će međunarodno akreditovatni treninzi NLP Centra u BiH biti fokusirani na NLP strategije koje dokazano unaprijeđuju komunikacione, prodajne te menadžerske vještine. Prvi zajednički korak partnera je već najavljen za 14. oktobar tekuće godine, kada će u prostorijama NLP Centra BiH započeti trening NLP Practitioner.

„Akreditovan od strane renomiranih međunarodnih institucija, IANLP iz Švajcarske te IN-NLP iz Njemačke, NLP Practitoner nije samo razvojni trening, već i dugoročna investicija u ‘bolju verziju sebe’. NLP metodologija je s opravdanim razlogom postala vodeća u svijetu u oblastima ličnog i profesionalnog rasta i razvoja. S namjerom da otkrijemo taj razlog te u želji da približimo sam koncept, ali i dobrobiti neurolingvističkog programiranja, otvaramo svoja vrata svima onima koji teže promjeni”, istakli su iz NLP Centra BiH.

Više informacija o treningu NLP Practitioner te samom radu centra, zainteresovani mogu potražiti putem kontakt telefona +387 51 925 630, +387 65 396 463, e-mail adrese [email protected] ili zvanične Facebook stranice NLP Centra BiH.