NOVA PRILIKA ZA RAZVOJ TEHNOLOŠKOG PREDUZETNIŠTVA Predstavljena razvojna IT platforma m:tel Playground

Baš poput velikih globalnih telekom operatera, ali i poput telekoma u okviru Telekom Srbija grupe, kompanija m:tel je pokrenula novu razvojnu IT platformu Playground, sa ciljem povezivanja ljudi iz IT zajednice i stvaranja novih vrijednosti za budućnost.

Uz prisustvo predstavnika medija i start up zajednice, program platforme je predstavljen na m:tel Playground kick off &meet up-u u QLabu u Banjaluci.

I kao što naziv govori, Playground će na jednom virtuelnom prostoru okupljati talente – kreativce, dizajnere, programere, akademce, biznis partnere i sve one zainteresovane za tehnološko preduzetništvo.

Platforma Playground je nastala prvenstveno kao rezultat želje da doprinese razvoju lokalne IT zajednice i hvatanja u korak sa digitalnom transformacijom i savremenim ICT trendovima.

„Osnovni cilj Playground platforme je zbližavanje tehnološke startup scene sa tradicionalnim biznisom, kome i sami pripadamo. Verujem da ćemo kroz ovaj projekat identifikovati ideje, hipoteze i protpotipe preduzetničkih timova, a zatim ih pretvoriti u upotrebljive proizvode koji adresiraju poslovne potrebe privrednog sektora, na obostranu korist.“ istakao je Zoran Bugarski, direktor Funkcije informacionih tehnologija iz kompanije m:tel.

Ovo svojevrsno digitalno igralište gradi se uz partnerstvo sa ICT Hub-om iz Beograda, koji ima bogato iskustvo građenja preduzetničke startap IT zajednice u Beogradu i Podgorici, ali i iskustvo uspješne saradnje sa multinacionalnim kompanijama. Takođe, Playground će usko sarađivati sa lokalnim partnerima, start up eko sistemom i akademskom zajednicom iz BiH.

U narednom periodu planirane su brojne aktivnosti, edukativni događaji, druženja, hackathon, ali i pokretanje start up akademije pod nazivom m:tel Playground izazov.

„Start up akademija m:tel Playground izazov biće sjajna prilika za tehnološke startape da kroz jedinstveni program ubrzaju razvoj svojih biznisa, steknu nova partnerstva i rade sa stručnim ljudima. Nadam se da ćemo kroz ovoj program doprinijeti razvoju tehnološke i start up scene u Republici Srpskoj.” istakao je Kosta Andrić, izvršni direktor ICT HUB-a.

Nakon predstavljanja m:tel Playground platforme, održana su interesantna predavanja o idejama i razvoju start up zajednice, na kojima su svoje znanje podijelili Nemanja Divjak, Publitio, Miloš Radovanović, Shootset i Vladimir Sukara, JSGuru.

Informišite se više, posjetite playground.mtel.ba i uključite se u igru!

TRADICIONALNA KOTLIĆIJADA Zadatak – priprema najboljeg ribljeg parikaša

Javna ustanova Sportski centar „Borik“ i Banjalučka pivara u subotu, organizuju po 16. put tradicionalnu manifestaciju Kotlićijada „Borik Nektar 2019“. Kako su najavili, svečano otvaranje manifestacije je zakazano za 10 časova u parku sportske dvorane „Borik“, a proglašenje pobjednika u 14 časova. Tematski zadatak ovogodišnje kotlićijade je riblji paprikaš u tradicionalnom kotliću. Kao i prošle

Ambasada SAD opremila multimedijalnu biblioteku

Kancelarija Ambasade SAD Banjaluka donirala je kancelarijsku opremu Ugostiteljsko-trgovinsko-turističkoj školi. Brojne stolice, stolove, veliki televizor, računar, kamere i fotoaparate, koji su nekada bili dio prostora starog Američkog kutka, sada će koristiti učenici ove srednje škole. Lija Tiz, direktor Odjela za odnose sa javnošću u Ambasadi SAD u BiH, rekla je da su odabrali upravo ovu

UKRUPNJAVANJE: SRS Milanka Mihajlice kolektivno pristupila PDP-u

„Drago mi je što je postignuta velika saglasnost o ulasku Srpske radikalne stranke Republike Srpske u Partiju demokratskog progresa, koja bi bila politička, organizaciona, kadrovska i pravna integracija“, rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović nakon sastanka delegacija dvije stranke povodom integrisanja SRS RS u PDP. Borenović je istakao da je zadovoljan postignutim dogovorom sa korektnim,

2.000 maturanata na manifestaciji ”Dan otvorenih vrata”

Manifestacija ”Dan otvorenih vrata Univerziteta u Banjoj Luci” 19. aprila 2019. godine okupila je oko 2.000 maturanata iz više gradova i opština Republike Srpske, koji su imali priliku da dobiju sve važne informacije o studijima koji se izvode na fakultetima u sastavu Univerziteta u Banjoj Luci.

Otvorena izložba dokumenata iz fonda Slobodana Penezića Кrcuna

U Banskom dvoru danas je otvorena izložba arhivskih dokumenata „Mleko i krv“ – Iz ličnog fonda Slobodana Penezića Кrcuna, autora Željka Markovića. Direktor Arhiva Republike Srpske Bojan Stojnić kazao je da je postavka izložbe u Banjoj Luci plod višedecenijske saradnje između tog i Istorijskog arhiva u Užicu na polju izdavačko-izložbene djelatnosti. Autor izložbe Željko Marković

ČUBRILOVIĆ: Saradnja NSRS i Saveza opština i gradova donosi dobre rezultate

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je danas da je parlament partner Savezu opština i gradova Republike Srpske i pozdravlja svaku inicijativu koja dođe iz ove organizacije jer takva saradnja donosi dobar rezultat u interesu građana. “Želimo i da imamo što češću komunikaciju i pojedinačno s lokalnim zajednicama i sa Savezom. To znači