NOVA PRILIKA ZA RAZVOJ TEHNOLOŠKOG PREDUZETNIŠTVA Predstavljena razvojna IT platforma m:tel Playground

Baš poput velikih globalnih telekom operatera, ali i poput telekoma u okviru Telekom Srbija grupe, kompanija m:tel je pokrenula novu razvojnu IT platformu Playground, sa ciljem povezivanja ljudi iz IT zajednice i stvaranja novih vrijednosti za budućnost.

Uz prisustvo predstavnika medija i start up zajednice, program platforme je predstavljen na m:tel Playground kick off &meet up-u u QLabu u Banjaluci.

I kao što naziv govori, Playground će na jednom virtuelnom prostoru okupljati talente – kreativce, dizajnere, programere, akademce, biznis partnere i sve one zainteresovane za tehnološko preduzetništvo.

Platforma Playground je nastala prvenstveno kao rezultat želje da doprinese razvoju lokalne IT zajednice i hvatanja u korak sa digitalnom transformacijom i savremenim ICT trendovima.

„Osnovni cilj Playground platforme je zbližavanje tehnološke startup scene sa tradicionalnim biznisom, kome i sami pripadamo. Verujem da ćemo kroz ovaj projekat identifikovati ideje, hipoteze i protpotipe preduzetničkih timova, a zatim ih pretvoriti u upotrebljive proizvode koji adresiraju poslovne potrebe privrednog sektora, na obostranu korist.“ istakao je Zoran Bugarski, direktor Funkcije informacionih tehnologija iz kompanije m:tel.

Ovo svojevrsno digitalno igralište gradi se uz partnerstvo sa ICT Hub-om iz Beograda, koji ima bogato iskustvo građenja preduzetničke startap IT zajednice u Beogradu i Podgorici, ali i iskustvo uspješne saradnje sa multinacionalnim kompanijama. Takođe, Playground će usko sarađivati sa lokalnim partnerima, start up eko sistemom i akademskom zajednicom iz BiH.

U narednom periodu planirane su brojne aktivnosti, edukativni događaji, druženja, hackathon, ali i pokretanje start up akademije pod nazivom m:tel Playground izazov.

„Start up akademija m:tel Playground izazov biće sjajna prilika za tehnološke startape da kroz jedinstveni program ubrzaju razvoj svojih biznisa, steknu nova partnerstva i rade sa stručnim ljudima. Nadam se da ćemo kroz ovoj program doprinijeti razvoju tehnološke i start up scene u Republici Srpskoj.” istakao je Kosta Andrić, izvršni direktor ICT HUB-a.

Nakon predstavljanja m:tel Playground platforme, održana su interesantna predavanja o idejama i razvoju start up zajednice, na kojima su svoje znanje podijelili Nemanja Divjak, Publitio, Miloš Radovanović, Shootset i Vladimir Sukara, JSGuru.

Informišite se više, posjetite playground.mtel.ba i uključite se u igru!

NOVI TALAS POSKUPLJENJA Kubik vode skuplji za 11 pfeniga?

Preduzeće Vodovod juče je Gradu dostavilo zahtjev za povećanje cijena svojih usluga dok Čistoća još kalkuliše koliko bi mogla tražiti. Kako nezvanično saznaje “EuroBlic” u dokumentu koji je stigao na adresu Gradske uprave iz Vodovoda predlažu nekoliko različitih mogućnosti za povećanje cijene kubika potrošene vode, a koja predviđaju poskupljenje od deset do 15 pfeniga. Pored

KUSTURICA: Putin mi je rekao da mu Dodik odgovara i duhom i djelom

Proslavljeni svjetski reditelj Emir Kusturica razgovarao je u Beogradu sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Vladimirovičem Putinom. U kratkom prijateljskom razgovoru Putina i Kusturice postignuta je saglasnost o jačanju i institucionalizaciji kulturnih veza Rusije i Srbije, te je s tim u vezi predsjednik Rusije dao podršku poboljšanju uslova pod kojima se održavaju Festival klasične ruske muzike

SANACIJA STUDENTSKOG CENTRA PRI KRAJU Studenti u sobama početkom februara

Sanacija prvog paviljona Studentskog centra “Nikola Tesla” u Banjaluci je završena, a početkom februara, ako budu ispunjeni svi zakonski uslovi kod tehničkog prijema, odnosno dobijanja upotrebne dozvole, počinje useljavanje studenata u sobe. Rekao je ovo danas nakon obilaska mjesta na kojem su završeni građevinski radovi Dragoslav Topić, direktor Studentskog centra “Nikola Tesla”, i dodao da

CVIJANOVIĆ I DODIK: Rusiju i Srpsku vežu prijateljstvo i razumijevanje

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Beogradu da je počestvovana učešćem u tako važnom događaju kao što je posjeta ruskog predsjednika Vladimira Putina Srbiji, istakavši da Rusiju i Srpsku vežu prijateljstvo i razumijevanje. “Počastvovana sam što sam dobila priliku da učestvujem u okviru ovog veoma važnog događaja i sastanaka upriličenog povodom dolaska

Istorijski susret hrvatskih katoličkih biskupa i episkopa Srpske pravoslavne crkve: Duboko žalimo svaku nedužnu žrtvu bilo kojeg naroda

Danas je u Požegi u Biskupskom domu održan susret episkopa Srpske pravoslavne Crkve u Hrvatskoj i predstavnika Hrvatske biskupske konferencije. Na susret je pozvao požeški biskup i predsjednik Vijeća HBK za ekumenizam i dijalog Antun Škvorčević. Iz Srpske pravoslavne Crkve na susretu je sudjelovao mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije Perić; episkop gornjo-karlovački Gerasim Popović; episkop slavonski Jovan