Vijesti 11.05.2017.

Nova trim-staza na Banj brdu za dva mjeseca

ČITANJE: 2 minute

Rekreativci bi za dva mjeseca na raspolaganju trebalo da imaju obnovljenu trim-stazu na Banj brdu, koja vodi od podnožja do Rajnerovog vrela, a do kraja godine je planirana izgradnja još jedne u parku “Mladen Stojanović”.

Potvrdio je to vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar i dodao da je već počela obnova jedne od najpoznatijih staza koja vodi preko Banj brda.

“Dužina staze je oko dva kilometra, a za ovaj projekat biće izdvojeno više od 15.000 KM. Staza će biti popravljena na dijelovima gdje je to potrebno, odnosno biće položeni odgovarajući materijali, te popravljeni mostovi”, objasnio je Bilčar.

Kazao je da će do kraja ove godine pokušati uraditi trim-sazu u parku “Mladen Stojanović”.

“Nova staza bi trebalo da bude izgrđena prema putanji koju rekreativci koriste za trčanje, odnosno oni su već napravili neformalnu stazu. Nju samo treba da uredimo. Najveći problem je kada padne kiša, taj prostor se ne može koristiti zbog puno blata i izgradnjom staze to ćemo riješiti”, pojasnio je Bilčar.

Napomenuo je da je predračun radova za taj projekat urađen prije nekoliko godina i iznosi 95.000 KM.

“Odjeljenje je kroz rebalans budžeta tražilo sredstva za izgradnju trim-staze u parku. Ako sve bude išlo po planu, za te poslove bi trebalo da dobijemo rebalansom 50.000 KM. Nakon toga treba da odlučimo da li ćemo napraviti novi plan sa novcem koji imamo na raspolaganju ili ćemo na neki drugi način pokušati da obezbijedimo novac koji nam nedostaje”, naveo je Bilčar.

Prema ranijim najavama gradskih vlasti, u planu je da svake godine bude urađena najmanje po jedna staza, da bi dugoročno u gradu bila oformljena mreža staza.

Revitalizacija trim-staze na Banj brdu obradovala je Banjalučane.

“Drago mi je da se konačno prešlo sa riječi na djela i da ćemo konačno imati uređenu stazu za Banj brdo. Svaku priliku koristima da sa porodicom prošetam do Trešnjika.To je naša oaza zelenila usred grada i moramo o njoj voditi računa”, rekla je Aleksandra Krndija.

(Glas Srpske)