Vijesti 23.01.2019.

Novi kontejneri za kvalitetniju komunalnu uslugu

ČITANJE: 1 minuta

Grad Banja Luka će i u ovoj godini nastaviti sa nabavkom novih kontejnera za odlaganje otpada, kako bi komunalnu uslugu podigao na što viši nivo.

Za početak, postojeći kontejneri za odlaganje otpada od 3,2 i 2,4 kubna metra, koji su oštećeni biće popravljeni. Za izbor izvođača tih radova, ovih dana raspisana je javna nabavka, procijenjene vrijednosti oko 20.000 KM.

Kada je riječ o nabavci novih, ovogodišnjim Programom zajedničke komunalne potrošnje – za nove kontejnere i kante za odlaganje otpada planirano je 60.000 KM.

-Povećanjem broja kontejnera i korpi za otpatke pospješićemo efikasnije odlaganje otpada, a samim tim i poboljšati javnu higijenu – kazali su u nadležnom Odjeljenju za komunalne poslove.

Kako su naglasili, prošle godine je nabavljeno 230 novih kontejnera za odlaganje smeća, u okviru projekta Grada, „Čistoće AD“ i Fonda za zaštitu životne sredine, vrijednog više od 200.000 KM.

Ovom, inače, najvećom nabavkom kontejnera u posljednje četiri godine – omogućeno je da se zamijene stari i dotrajali kontejneri, ali i postave na novim lokacijama na području grada.

Takođe, prošle godine nabavljeno je i  60 PVC kanti za otpatke od 120 litara, koje su raspoređene u ulicama Nikole Bokana i Maksima Gorkog u kojim je zbog širine ulice otežan dolazak vozila za odvoz smeća koji se odlaže u kontejnere.