NOVI PROJEKTI Uskoro počinje izgradnja novog mosta u Dragočaju

Izgradnja novog mosta u centru Dragočaja, trebalo bi da počne uskoro, nakon što je ovih dana raspisana javna nabavka za izbor izvođača radova.

Procijenjena vrijednost ovog projekta, čijom realizacijom bi trebalo da bude smanjen rizik od izlijevanja Dragočajke, iznosi 150.000 KM. Izabrani ivođač će imati rok od 120 radnih dana da okonča ovaj posao.

-Zbog smanjenog profila, ova rječica je, čestim izlivanjem iz korita u zoni postojećeg mosta, zadavala muke lokalnom stanovništvu proteklih godina. Zato je odlučeno da se most rekonstruiše. Obezbijeđena su sredstva iz gradskog budžeta, a juče je raspisana javna nabavka za izvođača – kazali su u nadležnom Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Po izgradnji novog mosta, kako su pojasnili, biće potrebno uraditi i pristupne saobraćajnice i urediti korito Dragočajke.

Prema njihovim podacima, novi most biće dužine 13 i širine devet metara. Imaće dvije saobraćajne trake po tri metra, te dvije pješačke staze od po metar i po.

Istovremeno, u ovom naselju u toku je gradnja još jednog mosta, i to na lokalnom putu Gradina – Kaure – Šalići preko Dragočajke. Kako su precizirali iz odjeljenja, trenutno se rade oporci, odnosno riječni stubovi mosta.

Kada je riječ o ovom mostu, njegovom izgradnjom saobraćajna povezanost ovih naselja biće podignuta na viši nivo. Prema podacima odjeljenja, novoizgrađeni most će biti armirano–betonske konstrukcije, dužine deset i širine pet metara.

Radove izvodi preduzeće „Građenje Đurić“, a vrijednost posla je oko 50.000 KM.

 

20 GODINA RADA: Udruženje stomatologa RS uz podršku FullDent-a obilježilo jubilej

Udruženje stomatologa Republike Srpske obilježilo je proteklog vikenda jubilej svog rada. U subotu, 8. decembra 2018. godine, u „Kristalnoj Sali“ hotela Bosna u Banjaluci održan je simpozijum USRS, a tom prilikom stručna javnost je bila u prilici da prisustvuje i uživa u interesantnim predavanjima eminentnih stručnjaka iz Bosne i Hercegovine i zemalja regiona. Program predavanja

Nešić odbio ponudu opozicije da bude dio njihovog bloka u Sarajevu

Novoizabrani poslanik DNS-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH i direktor „Puteva RS“ Nenad Nešić odbio je ponudu SDS-a i PDP-a da zajedno sa njihova četiri poslanika formira petočlani poslanički klub u ovom parlamentarnom domu, ekskluzivno saznaje SrpskaCafe. On nije želio mnogo da govori i samo je kratko u telefonskom razgovoru za SrpskaCafe rekao da u

CINEPLEXX PALAS Večeras premijera filma “Ekskurzija”

Igrani film “Ekskurzija” u produkciji Gradskog pozorišta “Jazavac”, po scenariju Đorđa Blažića i u režiji Borisa Andrejevića, večeras će premijerno biti prikazan u “Cineplexxu Palas” od 18 časova. 

Tokom “Banjalučke zime” duže radno vrijeme ugostiteljskih objekata

Ugostiteljski objekti smješteni van stambeno-poslovnih zgrada kolektivnog stanovanja, u periodu od 15. decembra 2018. godine do 15. januara 2019. godine, mogu raditi duže u odnosu na radno vrijeme propisano Odlukom o određivanju radnog vremena ugostiteljskim objektima na području grada Banja Luka.