Vijesti 09.11.2018.

Novi studijski program na Fakultetu bezbjednosnih nauka u Banjaluci

ČITANJE: 1 minuta

Novi master program Upravljanje bezbjednosnim rizicima prirodnih katastrofa zvanično počinje u decembru na Fakultetu bezbjednosnih nauka Univerziteta u Banjaluci, a cijena školarine za polaznike prve godine biće simbolična, rekao je na današnjoj promociji u Trebinju dekan Fakulteta Predrag Ćeranić.

Ćeranić je istakao da je novi program odobrila Vlada Republike Srpske na molbu Univerziteta u Banjaluci, kao rezultat potreba koje su uočene od Evropske komisije.

“Vlada Republike Srpske odobrila je da ovaj studijski program pohađa 15 redovnih studenata”, rekao je Ćeranić.

On je istakao da je cijena školovanja simbolična, s obzirom da će studenti plaćati samo prijavu 70 KM i školarinu 84 KM.

Direktor ustanove “Ekologija i bezbjednost” iz Trebinja Stevan Bekan rekao je da je jako važno što se pokreće ovakav studijski program.

“Hercegovina je područje koje je izloženo raznim vrstama elementarnih nepogoda, a u vezi sa tim i ekološkim rizicima”, rekao je Bekan, te dodao da će sigurno biti zaposlenih iz ove ustanove koji će se prijaviti na program.

Tokom prvog semestra studenti će pohađati četiri obavezna predmeta i dva izborna, dok će u drugom pisati master rad.

Studenti koji upišu ovaj studijski program moći će u drugoj fazi da pohađaju nastavu na Kriminalističko-policijskoj akademiji u Beogradu i Univerzitetu u Obudi u Buduimpešti kao partnerima projekta.

Banjaluka i Trebinje jedina su dva grada u kojima je u sklopu info-dana predstavljen ovaj studijski program za koji će nastava početi već u decembru.

(Srna)