Vijesti 30.12.2022.

NOVOGODIŠNJE CENTRALNE VIJESTI ATV: “Prkosno trajemo u inat svima, zbog vas”

ČITANJE: 2 minute

Samo neka nam Nova bude bolja! Svi smo to poželjeli tačno u ponoć prije nepunih godinu dana. I počela je ‘22, godina našeg jubileja, naših prvih 25 godina, ali neočekivanom ‘čestitkom’ prekookeanskih moćnika. Staviše nas na ‘crnu listu’, pod sankcije, s ciljem da se utišamo, da od straha nestanemo. Ne, nismo ih poslušali. I onako ne postojimo zbog njih 25 godina, nego zbog vas.

Pošli smo dalje podignute glave, sa još jačim ciljevima, sa još većim željama, sa još većim motivima da postojimo i trajemo. Onako kako to samo mi znamo, drugačije od drugih.

Ova godina, koju s nestrpljenjem isrpaćamo, donijela je svima nove terete, a odabranima i pobjede. Korona se utišala, a neke tamo majmunske boginje se probudile. Negdje tamo oko Kijeva se zapucalo, zbog starih, nerješenih, računa, i puca se i dalje. Bespogovorno i bez dogovora. Na Kosovu se postavljaju i sklanjaju barikade, i tako u nedogled.

Pregurali smo u ovoj ‘nesrećnici’ i izbore, nestale listiće, proglašenja pobjeda i trubače, tužbe, prebrojavanja, raskrinkavanja, koalicije, svađe i mirenja. Svjedočili smo nezapamćenoj krizi koja je udarila po gorivu, brašnu i kafi, aman, po svemu što je skromnom potrebno za ‘hljeba i igara’. Skočila je i cijena kvadrata. Žene su zauzele Sarajevo. Ministarski mandat se drastično smanjio. U svakom slučaju, ploča se promjenila, a pjesma nam ostala ista.

‘Teška godina, a još teža rekapitulacija – ‘mrtva je trka’ koja će fora o godini kojoj jedva čekamo da vidimo leđa, biti pobjednička.

Uprkos svemu mi smo se usudili, i idemo još jače! Ovogodišnji pregled događaja garniraćemo kao vrhunski ‘master chefovi’ – smenjivaće se tu od slatko-ljutih, preko dobro zapaprenih, do po koje neslane šale. Kao i uvijek, sa najboljim namjerama i željama – da sa nama veseli i nasmijani pođete u nepredvidljivu novogodišnju noć’, poručuju iz ATV-a.

Šta poželeti poslije ovakve godine? Da nam sljedeća bude bolja? Ove godine ćemo se suzdržati od mnogobrojnih želja u ponoć – poželećemo samo jedno – da prkosno trajemo u inat svima, zbog vas!

Dodaju da ne mijenjate termin – NOVOGODIŠNJE CENTRALNE VIJESTI ATV-a – subota, tačno u 19!

(PR)