OBILIĆEVO: Izgrađen novi kružni tok

Novoizgrađena kružna raskrsnica u naselju Obilićevo, na ukrštanju Istočnog tranzita sa Krfskom ulicom, puštena je danas u upotrebu.

Zamjenik gradonačelnika Srđan Amidžić, koji je obišao novi kružni tok, izjavio je da gradska administracija nastavlja sa modernizacijom gradskih saobraćajnica, uključujući i izgradnju novih kružnih raskrsnica.

On je naglasio da je ova raskrsnica od posebnog značaja s obzirom na to da se na ovoj dionici očekuje znatno povećanje frekvencije vozila, po kompletiranju izgradnje Istočnog tranzita.

– U Obilićevu se u protekle dvije i po godine mnogo gradilo, a dio projekata još je u realizaciji. Uz Istočni tranzit, niču nove pješačke i biciklističke staze, a uporedo s tim radi se na produženju tranzita – kazao je Amidžić i podsjetio da je na ovoj lokaciji nedavno postavljen i terminal „Bl bajka“.

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić, istakao je da se očekuje da će na ovom ukrštanje u budućnosti biti znatno povećana frekvencija vozila.

-Kada se pusti u funkciju dio Istočnog tranzita kod „Naprijedovog“ stadiona, stvoriće se pretpostavke za znatno rasterećenje saobraćaja, jer će Istočni i Zapadni tranzit biti povezani preko novog mosta na Vrbasu – kazao je Sandić. On je dodao da bi, po trenutnom tempu radova, većina predviđenih poslova na dionici Istočnog tranzita koja je u gradnji trebala biti završena u naredna dva mjeseca.

Kako je planirano, uskoro bi trebala biti okončana javna nabavka za izgradnju još jedne kružne raskrsnice u gradu, i to na ukrštanju Solunske i Kozarske ulice. Pored toga, sa „Putevima RS“ ranije je dogovorena izgradnja tri velike kružne raskrsnice na Istočnom tranzitu, i to kod „Lesnine“, na Bulevaru Milutina Milankovića i na raskrsnici kod „Hiperkorta“.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Obilićevo Oliver Gačić izrazio je zadovoljstvo zbog značajnijih ulaganja u razne javne projekte na području ovog naselja.

-U posljednjih par godina, u Obilićevu je realizovano nekoliko značajnih infrastrukturnih projekata, a posebno nas raduje najavljena gradnja mosta u Docu koji bi nas još bolje povezao sa centrom grada – istakao je Gačić.

 

Otkrivena velika laboratorija za proizvodnju droge u Banjaluci

Policijski službenici Uprave za organizovani kriminalitet MUP-a Republike Srpske, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, sproveli su na području grada Banjaluka operativnu akciju “Unikat”. U akciji je pronađena velika laboratorija za proizvodnju marihuane i uhapšene su četiri osobe. U pitanju je vještačka laboratorija za proizvodnju skanka u kojoj je, prema procjenama, pronađena oko tona droge.

STRUČNJACI POKAZALI KAKO OPLEMENITI PROSTOR: Umjetnička djela zamjenjuju sive zidove

Gradnja mreže javnih česmi u centralnom dijelu Banjaluke te oslikavanje tri prolaza u Gospodskoj ulici među prvim su idejama koje bi trebalo da budu ostvarene ove godine u sklopu projekta “Male intrevencije” (MI). Te i druge ideje uz moto “Manje je više” osmislio je tim stručnjaka iz oblasti arhitekture, urbanizma, pejzažne arhitekture i građevinarstva s

TRG KRAJINE Stanivuković prikuplja potpise za dvije peticije

“Ne borimo se samo protiv zagađenja piralenom, niti samo za pravo građana na slobodu okupljanja, uključujući i pravo na okupljanje na Trgu Krajine u Banjaluci. Mi se borimo za promjenu sistema.” Izjavio je ovo narodni poslanik PDP Draško Stanivuković, na Trgu Krajine, gdje je u toku prikupljanje potpisa za podnošenje dvije građanske inicijative – jedna

Besplatan kurs meditacije i pozitivnog razmišljanja u Banjaluci

Radionica “Moć pozitivnog razmišljanja” i kurs meditacije koje će voditi Mirko Prljić održaće se u petak, subotu, nedjelju i ponedjeljak u holističkom centru Ananda.  Porijeklom iz Bosne i Hercegovine, mašinski inžinjer po struci, Mirko zadnjih 49 godina živi u Južnoj Africi. Već 30 godina  praktikuje meditaciju i osobni razvoj i trenutno vodi Brahma Kumaris centar za meditaciju