OBILIĆEVO: Izgrađen novi kružni tok

Novoizgrađena kružna raskrsnica u naselju Obilićevo, na ukrštanju Istočnog tranzita sa Krfskom ulicom, puštena je danas u upotrebu.

Zamjenik gradonačelnika Srđan Amidžić, koji je obišao novi kružni tok, izjavio je da gradska administracija nastavlja sa modernizacijom gradskih saobraćajnica, uključujući i izgradnju novih kružnih raskrsnica.

On je naglasio da je ova raskrsnica od posebnog značaja s obzirom na to da se na ovoj dionici očekuje znatno povećanje frekvencije vozila, po kompletiranju izgradnje Istočnog tranzita.

– U Obilićevu se u protekle dvije i po godine mnogo gradilo, a dio projekata još je u realizaciji. Uz Istočni tranzit, niču nove pješačke i biciklističke staze, a uporedo s tim radi se na produženju tranzita – kazao je Amidžić i podsjetio da je na ovoj lokaciji nedavno postavljen i terminal „Bl bajka“.

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić, istakao je da se očekuje da će na ovom ukrštanje u budućnosti biti znatno povećana frekvencija vozila.

-Kada se pusti u funkciju dio Istočnog tranzita kod „Naprijedovog“ stadiona, stvoriće se pretpostavke za znatno rasterećenje saobraćaja, jer će Istočni i Zapadni tranzit biti povezani preko novog mosta na Vrbasu – kazao je Sandić. On je dodao da bi, po trenutnom tempu radova, većina predviđenih poslova na dionici Istočnog tranzita koja je u gradnji trebala biti završena u naredna dva mjeseca.

Kako je planirano, uskoro bi trebala biti okončana javna nabavka za izgradnju još jedne kružne raskrsnice u gradu, i to na ukrštanju Solunske i Kozarske ulice. Pored toga, sa „Putevima RS“ ranije je dogovorena izgradnja tri velike kružne raskrsnice na Istočnom tranzitu, i to kod „Lesnine“, na Bulevaru Milutina Milankovića i na raskrsnici kod „Hiperkorta“.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Obilićevo Oliver Gačić izrazio je zadovoljstvo zbog značajnijih ulaganja u razne javne projekte na području ovog naselja.

-U posljednjih par godina, u Obilićevu je realizovano nekoliko značajnih infrastrukturnih projekata, a posebno nas raduje najavljena gradnja mosta u Docu koji bi nas još bolje povezao sa centrom grada – istakao je Gačić.

 

IZ STANA SE ČULO ZAPOMAGANJE Uznemirujući slučaj iz Banjaluka uskoro bi mogao da dobije epilog

Uznemirujući slučaj u banjalučkom naselju Obilićevo koji je prošle sedmice uznemirio javnost uskoro bi mogao dobiti epilog.  Naime, iz Policijske uprave Banjaluka navode da je saslušan osumnjičeni koji se tereti da je sugrađanina držao protiv njegove volje u stanu. – Dežurni tužilac okvalifikovao je slučaj kao krivično djelo protvipravno lišenje slobode – objasnili su u

JESEN U BANJALUCI Fotografišite boje grada i osvojite bicikl

Fotografišite jesen u Banjaluci, pošaljite fotografiju i osvojite bicikl u nagradnoj igri koju ogranizuje Grad Banjaluka u saradnji sa partnerima. Drugoplasirana i trećeplasirana fotografija biće nagrađena godišnjom pretplatom za „Bl bajk“.

ŠLJIVAR: Prijavite nekretnine i platite porez

Gradska uprava pozvala je sve vlasnike nepokretnosti na području grada koji do sada nisu, da prijave nekretnine i plate porez na nepokretnosti, s obzirom na to da se radi o izvornom prihodu grada iz kojeg se finasniraju brojni razvojni projekti. Načelnica Odjeljenja za finansije Božana Šljivar, ističe da bi svi vlasnici nepokretnosti na području Banje

50 GODINA OD KATASTROFALNOG ZEMLJOTRESA: Pogledajte program obilježavanja

Pedeseta godišnjica katastrofalnog zemljotresa, koji je Banju Luku pogodio 27. oktobra 1969. godine, ostavljajući iza sebe potpuno razoren grad, biće obilježena nizom, prigodnih memorijalnih događaja. Centralni događaj programa jeste izložba pod nazivom „Zemljotres u Banjaluci – 1969, solidarnost, obnova i izgradnja“ u organizaciji Muzeja savremene umjetnosti RS, Arhiva Republike Srpske i Udruženja arhivskih radnika, koja

Grad još nije izabrao firme za održavanje puteva

Do početka zvaničnog rada zimske službe ima manje od jednog mjeseca, a Grad ima problema da izabere firme koje bi bile zadužene da ove zime u većem dijelu Banjaluke uklanjaju snijeg sa saobraćajnica. 

Servisne informacije za 20. oktobar

Servisne informacije za nedjelju, 20. oktobar 2019. godine. Policijska uprava Prema podacima s kojima raspolaže ovo Područno odjeljenje, u protekla 24 časa na području Grada Banjaluka dogodilo se: – jedno krivično djelo: teška kradja (1) – javni red i mir je narušen dva puta, – devet saobraćajnih nezgoda, a jedno lice je lakše povrijeđeno. Služba