Vijesti 21.10.2021.

Od danas podnošenje zahtjeva za podršku porodiljama

ČITANJE: 1 minuta

Sve majke koje su stekle potomstvo u ovoj godini na području grada Banjaluka od danas mogu da podnesu zahtjev za isplatu novčane podrške od 500 KM do 2.000 KM, saopšteno je iz Gradske uprave.

Kako bi se olakšalo sugrađanima, gradsko Odjeljenje za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport pripremilo je obrazac zahtjeva koji je od danas dostupan na internet stranici grada, kao i ispred Prijemne kancelarije Gradske uprave u pretincu broj 40.

Potrebno je priložiti uvjerenje o prebivalištu na području Banjaluke u neprekidnom trajanju dvije godine i duže za majku, odnosno oca djeteta ukoliko majka nema, odnosno hranitelja ili staratelja.

Uz zahtjev je potrebno priložiti i kopiju kartice tekućeg računa, kućnu listu i uvjerenje o prebivalištu na području grada za dijete.

Zahtjevi se predaju u Prijemnoj kancelariji Gradske uprave.

Za sve dodatne informacije zainteresovani se mogu obratiti Odjeljenju za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport.

Iz Gradske uprave podsjećaju da je predviđeno da za prvorođeno i drugorođeno dijete grad pruži podršku od 500 KM, i to na dan rođenja 250 KM, te za prvi rođendan 250 KM.

Svako treće dijete grad će nagraditi sa 700 KM, 350 KM za dan rođenja, te dodatnih 350 KM za prvi rođendan.

Za četvrto i svako naredno dijete biće isplaćena podrška u ukupnom iznosu od 2.000 KM, od kojih će 1.000 KM biti isplaćeno na dan rođenja, a 1.000 KM za prvi rođendan.

Novi program podrške, simbolično je predstavljen 10. oktobra poslije prve “Porodične šetnje”, koju je grad Banjaluka organizovao sa Udruženjem “Četiri plus”, a u okviru Nedjelje djeteta.

(Srna, E.M)