Vijesti 14.12.2022.

Od Dunovića svesrdna podrška akciji “S ljubavlju hrabrim srcima”

ČITANJE: 2 minute

Desetogodišnji Nikola, sin Jelene Trikić Dunović – “Majke Hrabrost” iz Prijedora i njegov otac Goran svesrdno su podržali održavanje predstojeće donatorske večeri “S ljubavlju hrabrim srcima”, u okviru koje će porodilišta u Republici Srpskoj dobiti transportne inkubatore.

“Podržavamo ovo donatorsko veče koje je ponovo usmjereno ka boljitku i dodatnoj zdravstvenoj sigurnosti naših najmlađih, a pogotovo prijevremeno rođene djece”, izjavio je Srni Goran Dunović.

On je podsjetio da je i njegov sin Nikola rođen prije vremena, sa svega 1.970 grama.

“Dakle, i nas dvojica bismo pozvali sve ljude dobre volje da, u skladu sa mogućnostima, podrže ovu korisnu, plemenitu i humanu akciju”, rekao je Dunović.

Jelena Trikić Dunović je svojevremeno odlučila da rodi Nikolu uprkos teškom obliku tumora na mozgu sa kojim se suočavala od 2007. godine. Jelena je odbila da prima hemoterapiju i citostatike, odnosno umjesto liječenja izabrala je da trudnoću iznese do kraja i podari novi život zbog čega su je u Srpskoj, BiH, regionu i šire nazvali “Majka Hrabrost”.

Jelena je Nikolu rodila prije 10 godina, 9. oktobra u Banjaluci, preminula je 40 dana poslije porođaja, a sahranjena je u rodnom Drvaru, gdje vrtić po njoj nosi naziv “Majka Hrabrost”.

Nikola i njegov otac Goran, koji je profesor srpskog jezika i književnosti, danas žive u Prijedoru. Mališan je peti razred osnovne škole, odličan je đak i uspješno se bavi sportom.

Donatorsko veče, 13. po redu, biće održano pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Srpske Milorada Dodika, u ponedjeljak, 26. decembra.

Na tom planu je na inicijativu i zahtjev pedijatara iz Nevesinja, Trebinja, Zvornika, Istočnog Sarajeva, Gradiške, Doboja, Bijeljine, Foče i Banjaluke iskazana potreba da se porodilištima širom Srpske obezbijede transportni inkubatori i na taj način omogući savremen neonatalni transport prijevremeno rođenih beba, a nosilac ovogodišnje akcije je Udruženje pedijatara Srpske.

(Srna)