Biznis 19.10.2021.

Od januara na tržištu BiH ruski trgovinski lanac “Mere”

ČITANJE: 1 minuta

Na tržištu BiH od januara neredne godine počeće da radi ruski trgovinski lanac “Mere”, koji nudi čak 20 odsto niže cijene, a planirano je da ima 50 do 80 prodavnica, saopšteno je danas iz Agencije “Ekspres konsalting” koja se bavi dovođenjem stranih investicija.

U saopštenju se precizira da je u Opštinskom sudu u Sarajevu već registrirano privredno društvo “Eksperttorg”, u okviru kojeg će u BiH poslovati trgovinski lanac “Mere”.

Prva planirana prodavnica treba da počne sa radom na Ilidži, u Sarajevu, i u toku su sveobuhvatne pripreme, prostori su već zakupljeni, te se trenutno radi na renoviranju i opremanju.

Nakon Sarajeva, slijedi otvaranje trgovina u Mostaru, Banjaluci, Tuzli, Zenici, Bijeljini.

Direktor agencije “Ekspres konsalting” Kemal Muratović istakao je da ono što ovaj trgovinski lanac u potpunosti izdvaja u odnosu na ostale jeste cjenovna politika.

Cijene svih artikala u prodavnicama “Mere” biće za čak 20 odsto niže u odnosu na sve druge velike lance.

Muratović je naglasio da je to ono što je sigurno pozitivno i što je dobra vijest za potrošače u BiH.

“Svi budući zaposlenici biće državljani BiH”, rekao je Muratović.

Riječ je o trgovinski lancu koji je jedan od najvećih na svijetu. U evropskim zemljama posluju pod brendom “Mere”, dok u Rusiji rade pod imenom “Svetofor”.

O kakvoj kompaniji se radi govori i podatak da, na primjer, u 2020. godini imaju ostvareni promet 189 milijardi ruskih rubalja /4.255.920.000 KM/.

(Srna, E.M)