Biznis 15.04.2021.

Od juna novi letovi iz Banjaluke

ČITANJE: 1 minuta

Wizz Air, najbrže rastuća evropska aviokompanija, danas je najavila početak poslovanja iz Banjaluke sa četiri nove niskotarifne linije.

Od juna 2021. godine, Wizz Air će pokrenuti nove linije iz Banjaluke za Eindhoven u Holandiji, Bazel / Mulhouse u Francuskoj, Malme u Švedskoj i Dortmund u Njemačkoj. Karte za sve nove destinacije već su dostupne za prodaju na wizzair.com ili putem mobilne aplikacije po cijeni od 19,99 eura.

Letovi će se obavljati dva puta sedmično. Očekuje se da će nove linije stimulirati sektor vazduhoplovstva i ugostiteljstva u regijama, dok će putnici iz Bosne i Hercegovine istovremeno putovati po najnižim cijenama WIZZ-a do Holandije, Francuske, Švedske i Njemačke.

“Oduševljeni smo što smo danas najavili četiri nove linije Wizz Air-a iz Banje Luke za Eindhoven, Basel / Mulhouse, Malme i Dortmund. Sigurni smo da će ove nove linije donijeti još više mogućnosti za sigurno putovanje. Današnjom najavom želimo naglasiti našu posvećenost našim putnicima u Bosni i Hercegovini, te nastaviti pružati najniže moguće cijene uz izvrsno iskustvo u avionu. Zahvaljujući poboljšanim zdravstvenim mjerama Wizz Air-a u avionu,
putnici mogu uživati u putovanju osjećajući se sigurno i ugodno”, izjavila je Paulina Gosk, menadžer korporativnih komunikacija komapnije.

(E.M)