Vijesti 03.05.2018.

ODGOVOR MUP-a RS NA INCIDENT ISPRED PALATE Mladić je u alkoholisanom stanju vrijeđao policajce

ČITANJE: 1 minuta

Službenici Uprave za obezbjeđenje ličnosti i objekata Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske jutros oko 1.30 uhapsili su D.P. zbog narušavanja javnog reda i mira svađom, vikom, vriskom i ometanjam državnih organa u vršenju poslova.

Rekli su u ovo u MUP RS povodom snimka koji je objavljen na Facebooku, a u kojem je autor napisao da su policajci napali momka zato što je podržao rad paba „Life“.

Portparol MUP RS Danica Gnjatović izjavila je da su prilikom obezbjeđenja Palate Republike policajci uočili dva muškarca u vidno alkoholisanom stanju, kako se kreću iz pravca Narodnog pozoriša i tom prilikom vikom i galamom narušavaju javni red i  mir.

– Policajci su im izdali naređenje da prestanu sa vikom i galamom, te da daju na uvid lična dokumenta. Oni su se na to oglušili i zatim počeli vrijeđati policajce. Potom je D.P. krenuo prema policajcima, koji su ga savladali uz upotrebe fizičke snage i stavili mu lisice – pojasnila je Gnjatovićeva.

Izvršenim alkotestiranjem utvrđeno je da D.P. ima oko dva promila alkohola u krvi.

– O svemu je obaviješten dežurni sudija za prekršaje Osnovnog suda Banjaluka. Rad na utvrđivanju identiteta drugog lica je u toku i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak – dodala je Gnjatovićeva.

(Srpskainfo)