ODLUKA VLADE: IRB RS preuzima 26 apartmana u Bijeloj na Crnogorskom primorju

Investiciono-razvojna banka (IRB) Republike Srpske kupiće od Fabrike šećera u Bijeljini 26 apartmana u odmaralištu u Bijeloj u Crnoj Gori.

Vlada RS je na posljednjoj sjednici donijela odluku o prenosu imovine sa Fabrike šećera u stečaju na Republiku Srpsku.

Riječ je o imovini fabrike u Bijeloj, odnosno apartmanima u naselju „Bijela školjka“ u Bijeloj. U pitanju su apartmana površine od 40 do 85 metara kvadratnih.

Prenosi se vlasništvo i nad dva apartmana od 40 i 39 kvadrata, a za koje se navodi da je u toku rješavanje imovinsko-pravnih odnosa.

Tako je ukupna površina koju Srpska dobija na moru 1.342 metra kvadratna, a procijenjena vrijednost 26 apartmana iznosi 648.239 evra.

„Daje se saglasnost Fabrici šećera za sprovođenje postupka i prodaju navedenih nekretnina u korist i za račun Fonda za upravljanje nekretninama i potraživanjima u vlasništvu RS“, navedeno je u odluci Vlade RS koja stupa na snagu 7. avgusta.

Navedenim Fondom upravlja IRB.

Podsjećamo, Fabrika šećera u Crnoj Gori obnovila je ranije sudski postupak oko vraćanja u posjed 26 stanova u Bijeloj, a u februaru je presuđeno u njenu korist.

U odluci Vlade se navodi da su 24 stana upisani u katastar nepokretnosti Crne Gore kao svojina sa 1/1 dijela Fabrike šećera.

Posljednji pokušaj prodaje imovine bijeljinske Šećerane u stečaju bio je 2. jula i propao je jer niko nije dostavio ponudu na raspisani oglas, objavio je Capital.ba.

Imovina Fabrike šećera bila je ponuđena na prodaju po početnoj cijeni od 10 miliona KM.

(capital.ba)

SOCIJALISTI PREDLAŽU: Dragutin Škrebić kandidat za načelnika opštine Teslić

Opštinski odbor Socijalističke partije u Tesliću ne namjerava da ima pasivnu ulogu na lokalnim izborima iduće godine, o čemu svjedoči i objava SP na društvenim mrežama da za načelnika ove opštine predlažu Dragutina Škrebića, odnedavnog direktora Inspektorata Republike Srpske i ranijeg predsjednika Unije udruženja poslodavaca RS. Objavu prenosimo u cijelosti. “Dana 12. 12. 2019. godine

AĆIMOVIĆ: Talijan sam po baki s mamine strane

Draško Aćimović, kojeg je Predsjedništvo DNS jednoglasno izglasalo za kandidata na funkciju ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH oglasio se otvorenim pismom za javnost nakon niza događaja u ovoj stranci u proteklim danima.