Vijesti 31.10.2019.

Ograničenje brzine na tranzitu noćna mora za mještane

ČITANJE: 1 minuta

Deset dana nakon što su nadležni organi, zbog upornih žalbi jednog mještanina, smanjili brzinu vožnje na dijelu zapadnog tranzita u Banjaluci, građani koji žive u neposrednoj blizini imaju novi problem.

Kako su za Srpskainfo ispričali mještani koji žive na ovom dijelu tranzita buka je sad još gora nego ranije, jer vozači danonoćno trube dok prolaze tim dijelom grada.

– Buka je ovdje sastavni dio života i svi smo se već navikli na nju. Međutim, buka je sada nesnošljiva jer vozači iz bijesa prema komšiji, zbog kojeg je brzina na ovom dijelu tranzita smanjena, ne prestaju trubiti dok prolaze ovuda. Trube po cijeli dan i noć. Danju nekako to možemo podnijeti, ali noću ne možemo spavati – ispričali su za Srpskainafo mještani.

 

Podsjećamo, mada je na zapadnom tranzitu maksimalna dozvoljena brzina za vozače 70 kilometara na čas, na dionici od pasarele do kružnog toka na Laušu ograničenje je smanjeno na 50 kilometara, i to zbog konstatnih pritužbi na buku Banjalučanina koji stanuje u Ulici krajiških brigada. Ograničenje je sa prvobitnih 30 metara produženo na čak 170 metara. Nakon što je brzina smanjena vozači se solidarišu i u znak protesta trube prilikom prolaska kraj pasarele.

(Srpskainfo)