Vijesti 07.02.2019.

OPASNOST NA PUTU Zbog suženja saobraćajnice u Trnu vozačima glava u torbi

ČITANJE: 1 minuta

Otkako je polovinom decembra 2018. godine oštećen nadvožnjak “Ambalažerka” u Trnu kod Laktaša, nakon što ga je zakačilo vozilo s dizalicom, ovdje traje “vanredno stanje” u saobraćaju.

Na nadvožnjaku je zabranjen saobraćaj za teretna vozila u oba smjera, a na brzoj cesti u dužini od 200 metara vozila se, zbog opasnosti, preusmjeravaju u lijevu traku.

Ipak, mnogi od vozača koji prolaze ovom dionicom ne vide na vrijeme saobraćajnu signalizaciju zbog čega glavu direktno stavljaju u torbu, sebi i drugim učesnicima.

– Ljudi ovdje stvarno brzo voze. Prava je sreća što nije bilo nesreća na ovom mjestu jer vozači kasno primjete da je suženje puta, pa uleću u traku drugima. Skoro su i geometri dolazili, ali nisu znali reći kada će radovi na nadvožnjaku početi – ispričali su nam radnici u blizini.

U Putevima RS ranije su rekli da je postavljena propisana saobraćajna signalizacija, te da je naredni korak izrada projekta sanacije oštećenja, koji će dati preciznu procjenu štete i adekvatan način sanacije.

(Srpskainfo)