Vijesti 19.11.2017.

Oprezno zbog klizavog kolovoza i magle

ČITANJE: 2 minute

Saobraćaj se jutros na većini putnih pravaca u Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FbiH) odvija po pretežno mokrim i klizavim kolovozima, a magla smanjuje vidljivost na magistralnim putnim pravcima Ripač-Vrtoče, Travnik-Donji Vakuf, Olovo-Kladanj, Sarajevo-Konjic i Bugojno-Kupres.

Na magistralnom putu Banjaluka-Crna Rijeka-Jajce zbog pucanja vodovodne cijevi i aktiviranja klizišta na lokalitetu Srpskih Toplica saobraćaj se odvija usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMS) Republike Srpske.

Budući da je riječ o veoma frekventnom putnom pravcu, iz AMS-a mole vozače da uspore na ovoj dionioci puta i poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Saobraćaj je potpuno obustavljen kroz Bijeljinu u ulicama 27. marta i Srpske vojske, na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice, pa se putnička vozila preusmjeravaju na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila isključivo se odvija obilaznicom.

Na magistralnom putu LJubogošta-Pale kroz tunel Kalovita Brda saobraćaj je obustavljen zbog sanacionih radova, te se odvija obilaznicom u neposrednoj blizini tunela.

Kroz Nevesinje je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja zbog rekonstrukcije vodovodne mreže i kolovoza na dijelu magistralnog puta Nevesenje jedan-Nevesinje dva.

U toku su radovi na dionicama magistralnih puteva Lončari-Brčko jedan (granica Republike Srpske i Brčko distrikta) i Brčko dva (granica Republike Srpske i Brčko distrikta) – Gornja Bukovica zbog čega je saobraćaj preusmjeren na obilazni put sa desne strane iz pravca Brčkog.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare završena je sanacija klizišta, ali s obzirom na oštećenja koja nisu obuhvaćena radovima na snazi ostaje zabrana saobraćaja teretnih vozila, koja se preusmjeravaju na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača zbog aktiviranih klizišta saobraća se neizmjenično, jednom trakom.

Na području Banjaluke izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na magistralnom putu Banjaluka jedan-Banjaluka /Rudarska/.

Vozačima koji se kreću preko planinskog prevoja Borova Glava na magistralnom putu Šuica-Livno u federaciji BiH preporučuje se oprez zbog učestalih izlazaka divljih konja na kolovoz, posebno u jutarnjim i večernjim satima.

Radovi su aktuelni na magistralnim putevima Odžak-Vukosavlje, u mjestu Drivuša, te na području Konjica, kao i na regionalnim putnim pravcima Živinice-Međaš i Srebrenik-Donja Orahovica.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

(Nezavisne)