Vijesti 25.12.2018.

“OPSADNO STANJE” Svjetski mediji bruje o Banjaluci

ČITANJE: 1 minuta

Banjaluka se našla danas u centru pažnje mnogih regionalnih i svjetskih medija, koji izvještavaju o privođenju Davora Dragičevića i članova grupe “Pravda za Davida”, te pojedinih političara iz redova opozicije.

Američki “Njujork tajms” i “Vašington post” objavili su članak o privođenjima u Banjaluci, navodeći da Davor Dragičević i grupa “Pravda za Davida” od marta ove godine traže istinu o smrti 21-godišnjeg Davida Dragičevića.

“Vašington post” se osvrnuo i na izjave advokata Davora Dragičevića o policijskoj brutalnosti, kao i o uklanjaju simbola sa Trga Krajine. Prenijeli su i dio saopštenja Delegacije Evropske unije i Kancelarije specijalnog predstavnika EU u Bosni i Hercegovini, koji su izrazili svoju zabrinutost zbog situacije u Banjaluci.

Hrvatski “Jutarnji list” posvetio je ogromnu pažnju dešavanjima u Banjaluci, objavljujući iz minute u minutu nove fotografije i novosti iz ovog grada. U članku pod nazivom: “MUČNE SCENE IZ SREDIŠTA BANJALUKE NAKON PRIVOĐENJA RODITELJA DAVIDA DRAGIČEVIĆA Sve puno specijalaca i prosvjednika, u više navrata došlo do tučnjave”, ovaj list navodi da u Banjaluci vlada opsadno stanje.

 

(Srpskainfo)